Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΚΜ στο ΤΕΕ για τα προβλήματα στη σύνταξη πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης στις Σέρρες

Προβλήματα στη σύνταξη πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης αντιμετωπίζουν συνάδελφοι μηχανικοί στην πόλη των Σερρών, σχετικά με την ορθή ενεργειακή αξιολόγηση κτηρίων που διαθέτουν τηλεθέρμανση.

Για το ζήτημα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ο οποίος με τη σειρά του απέστειλε το σχετικό έγγραφο στον  Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, η ΝΕ Σερρών του ΤΕΕ/ΤΚΜ διαβίβασε το με ΑΠ ΤΕΕΤΚΜ 483/23-2-22 έγγραφο του Συλλόγου Μηχ/γων – Ηλ/γων Μηχανικών Ν. Σερρών (ΑΠ ΝΕ Σερρών 3206/9-12-21) στο οποίο τίθενται ζητήματα σχετικά με την ορθή ενεργειακή αξιολόγηση κτηρίων που διαθέτουν τηλεθέρμανση, με πηγή παραγωγής της θερμικής ενέργειας το φυσικό αέριο.

«Επειδή το ζήτημα απασχολεί έντονα τους συναδέλφους που ασχολούνται με το πρόγραμμα εξοικονομώ, σας διαβιβάζουμε το σχετικό έγγραφο και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες», επισημαίνει στο έγγραφό του προς τον κ. Στασινό, ο κ. Τσακούμης, μεταφέροντας τις προτάσεις της ΝΕ Σερρών του Τμήματος και του Συλλόγου Μηχανολόγων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την προοπτική, το ΤΕΕ να προχωρήσει σε προσωρινή οδηγία διενέργειας ενεργειακής επιθεώρησης σε κτίρια των Σερρών που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση με προσαρμογή του λογισμικού. 

Δείτε το έγγραφο και τις προτάσεις ΕΔΩ.

Comments are closed