Επιστρεπτέα προκαταβολή – Αυξημένο το ποσό της β’ φάσης

Υπερδιπλάσιο της πρώτης φάσης του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι το ποσό που αναμένεται να δοθεί στις επιχειρήσεις, καθώς θα αγγίξει το 1,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση του μέτρου με στόχο να είναι έτοιμο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ώστε έως τις αρχές Ιουλίου να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν κι όσες επιχειρήσεις είχαν ενταχθεί στην πρώτη φάση με το ποσό που έλαβαν στην πρώτη φάση να αφαιρείται.

όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που έλαβαν δάνειο κατά την πρώτη φάση, με την προϋπόθεση ότι και τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την μείωση του τζίρου τους. Από το ποσό που θα προκύπτει θα αφαιρείται το ποσό που ήδη έχουν λάβει έτσι ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις που δεν είχαν πάρει χρηματοδότηση.

Στη δεύτερη φάση θα διευρυνθεί η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα περιληφθούν στο σχήμα στήριξης και θα υπάρχει μέριμνα και για ατομικές επιχειρήσεις που δεν είχαν ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος. Επίσης, είπε ότι περισσότερες από 51.000 επιχειρήσεις πιστώθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά ύψους 510 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 11.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Ειδικότερα, το 58% των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν είχαν 1-5 εργαζόμενους, το 94% μέχρι 20 εργαζόμενους.

Comments are closed