Επιχειρηματικό συνέδριο από την ΠΚΜ για τη συνεργασία των επιχειρήσεων με το CERN

Διαδικτυακό επιχειρηματικό συνέδριο με θέμα «Οι Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζονται με το CERN» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Technopolis ICT Business Park και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς και άλλων φορέων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 17 Μαΐου 2021.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Ιανουάριο του 2017 ανοίξαμε νέους δρόμους και δώσαμε διεθνή προοπτική στις επιχειρήσεις μας, υπογράφοντας στη Γενεύη το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών CERN. Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: να ανοίξουμε μια μεγάλη αγορά για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορέσουν να γίνουν προμηθευτές του CERN και ταυτόχρονα να τους δώσουμε την ευκαιρία για πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και την έρευνα και στην απόκτηση μοναδικής τεχνογνωσίας, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα πανεπιστημιακά ιδρύματά μας και τους φοιτητές μας».

Συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυτά τα πέντε χρόνια ανέλαβε μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών, προκειμένου αυτή η ευκαιρία να μη μείνει στα… χαρτιά. «Φέραμε το CERN στους φοιτητές μας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες γι’ αυτούς. Δώσαμε την ευκαιρία σε ερευνητικούς οργανισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας να συνεργαστούν με το CERN σε πολλά επίπεδα. Κυρίως όμως οργανώσαμε την πρώτη επιχειρηματική αποστολή μας στις αρχές του 2019, με την ‘Τεχνόπολη’, επιχειρηματικούς φορείς και εκπροσώπους εταιριών της περιοχής μας, ανοίγοντας το δρόμο για τη σύναψη συνεργασιών».

Σημειώνεται ότι, από εκείνη την αποστολή τέσσερις σημαντικές επιχειρήσεις ανέπτυξαν νέες εμπορικές σχέσεις με το CERN και επέκτειναν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες με έναν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πελάτη. «Την προσπάθεια αυτή συνεχίζουμε με τη διοργάνωση του συνεδρίου και αναζητούμε εκ νέου δυναμικές επιχειρήσεις από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, προκειμένου να την αναπτύξουμε περαιτέρω και να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι επιχειρηματίες, αξιοποιώντας μια μοναδική ευκαιρία εξωστρέφειας, που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην τοπική και την περιφερειακή οικονομία, όσο και στην εθνική», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των επιλεγμένων επιχειρήσεων, η καθοδήγησή τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του CERN και τις προδιαγραφές υπηρεσιών και αγαθών που θέτει, ώστε οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού.

Μετά το συνέδριο η Technopolis θα προωθήσει στις διευθύνσεις και τα στελέχη του CERN την περιγραφή των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν ώστε να οργανωθεί διαδικτυακό partenariat με κύριο στόχο για να δημιουργηθούν γέφυρες εμπορικής συνεργασίας με το CERN.

Για αποτελεσματικότερη παρουσίαση των εταιριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα στελέχη του CERN, θα ετοιμαστεί φυλλάδιο, όπου θα συμπεριληφθούν στοιχεία από την κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση των τεχνολογιών της και των λύσεων της.

Η πρόταση επιχειρηματικής συνεργασίας με το CERN απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. To CERN ως ζωντανός οργανισμός των 13.000 στελεχών εκτός από τον τεχνολογικό εξοπλισμό έχει σημαντικές ανάγκες σε προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών όπως: Μηχανολογικό, Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό, Κατασκευές Κτηρίων, Μεταλοκατασκευές, Αποθήκευση Ενέργειας, Μελέτες, κ.ά.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για εταιρίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ή για τα μέλη των φορέων που υποστηρίζουν την εκδήλωση. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και υπάρχουν απαιτήσεις προετοιμασίας, θα πρέπει άμεσα οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες (ημερομηνία και τρόπος θα αποσταλούν εγκαίρως), ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούνε την αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα ενσωματωθούν στο φυλλάδιο του συνεδρίου ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τo Technopolis ICT Business Park:
-με την κ. Στέλλα Κανάκη τηλ. 2310 365120, email: kanaki@technopolis.gr
-ή με τον κ. Χαβούζη Μιχάλη, email: m.chavouzis@technopolis.gr.

 

Comments are closed