Ευκολότερες συναλλαγές μέσω του νέου portal της ΕΥΑΘ

Έλεγχος του λογαριασμού, πληρωμή οφειλών, ενημέρωση για διακοπές υδροδότησης, διαχείριση συνδέσεων και ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων, είναι μερικές μόνον από τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στο νέο διαδικτυακό portal της ΕΥΑΘ MyEyathPortal που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXIS δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση με βελτιωμένη εμπειρία αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας, εξατομικευμένη πληροφορία, δυνατότητα για σύγχρονες ηλεκτρονικές πληρωμές, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία με την προσκόμιση λιγότερων δικαιολογητικών και εγγράφων. Οι υπηρεσίες είναι ήδη διαθέσιμες και από κινητές συσκευές, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η αντίστοιχη mobile εφαρμογή.

Σε πρώτη φάση ο καταναλωτής μπορεί να επικαιροποιήσει τις καρτέλες υδροληψίας του, να πληρώσει τον λογαριασμό του και να έχει πρόσβαση στο ιστορικό πληρωμών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσω οποιουδήποτε καναλιού (ταμείο, portal, τράπεζα, σουπερμάρκετ κ.λπ). Πρόσβαση μπορεί να έχει και σε όλες τις καρτέλες/παροχές του, με επιπλέον διαθέσιμα στοιχεία όπως τιμολόγιο σύνδεσης (κοινωνικό, επαγγελματικό, βιομηχανικό ή οικιακό), κατάσταση σύνδεσης (κανονική, υπό αφαίρεση, αφαίρεση, υπό ακύρωση), μετρήσεις καταναλώσεων και λογαριασμούς. Ο καταναλωτής έχει επίσης πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό, στατιστικά καταναλώσεων, λογαριασμούς που πρόκειται να λήξουν, υδρόμετρα που πρόκειται να αφαιρεθούν ή να ακυρωθούν λόγω χρεών, ενώ θα έχει ενημέρωση και για προτάσεις διακανονισμού χρέους και θα δέχεται υπενθυμίσεις για επικείμενα ραντεβού.

Στο νέο portal μπορεί κανείς να δηλώνει όλες τις βλάβες ύδρευσης – αποχέτευσης, να παρακολουθεί την εξέλιξη των δηλώσεών του, να έχει πρόσβαση στο ιστορικό όλων αυτών και φυσικά να βλέπει τις διακοπές ύδρευσης (προγραμματισμένες – έκτακτες) που «τρέχουν» στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Μέσω του portal μπορούν επίσης να υποβάλλονται αιτήσεις διακοπής και μεταβίβασης υδροληψίας, μπορεί να γίνεται επιλογή τρόπου αποστολής λογαριασμού (ηλεκτρονικά, έγχαρτα ή και τα δύο), ενώ σταδιακά θα προστίθενται επιπλέον αιτήσεις/υπηρεσίες καταργούμενες, ταυτόχρονα, από τη σχετική λίστα του ιστότοπου της ΕΥΑΘ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Comments are closed