Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop του Σ.Ε.Γ.Ε.

Τον τίτλο του Ευρωπαϊκή Νικητή στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022 – EEPA 2022», στην κατηγορία «Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης», που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Πράγα κατέκτησε η Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop, μία ιδέα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.).

Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop κατάφερε να ξεχωρίσει καθ’ όλη την διάρκεια του SME Assembly 2022 αποδεικνύοντας ότι το μέλλον της πράσινης ενέργειας ανήκει και στις γυναίκες.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. και της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, κ. Λίνα Τσαλταμπάση, συμμετείχε ως ομιλήτρια στη συνεδρία “EEPA Session: Supporting the Sustainable Transition”, όπου πήρε μέρος για την παρουσίαση της πρότασης ως φιναλίστ του 2022 στην κατηγορία «Υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης». Η συγκεκριμένη κατηγορία αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μετάβαση και τις περιβαλλοντικές πτυχές όπως η κυκλική οικονομία, η κλιματική ουδετερότητα, η καθαρή ενέργεια, η αποδοτικότητα των πόρων ή η βιοποικιλότητα. Στην ομιλία της η κ. Τσαλταμπάση εξιστόρησε το «όμορφο αλλά και δύσκολο» ταξίδι δημιουργίας της 1ης Ενεργειακής Κοινότητας Γυναικών WEnCoop σε όλη την Ευρώπη, το οποίο ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, με αφορμή την ανάγκη συμμετοχής περισσότερων γυναικών στο τομέα της Πράσινης Ενέργειας. Έτσι, δύο χρόνια μετά, η πρωτοβουλία κατάφερε, όπως είπε, να πάει ενάντια στις προβλέψεις και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρακτική προς μίμηση για γυναίκες από την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία για τη WEnCoop είναι να αλλάξουμε το πως βλέπει η κοινωνία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, τη συμμετοχή των γυναικών στον Ενεργειακό Τομέα και την Πράσινη Οικονομία. Είμαστε εδώ, διαδίδοντας το δικό μας μήνυμα για το ότι μέσα από την πραγματικά ομαδική προσπάθεια τα σχέδια γίνονται πράξεις. Ταυτόχρονα στοχεύουμε να βοηθήσουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε κατ’αρχάς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην Πράσινη Οικονομία», τόνισε κ. Τσαλταμπάση.

Λαμβάνοντας το βραβείο η ίδια δήλωσε: «Αυτό το βραβείο ανήκει στα 66 μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας που πίστεψαν και επένδυσαν σε αυτή την ιδέα και αποτελεί την απόδειξη ότι τα όχι που ακούμε μπορούν να γίνουν ναι».

«Στηρίζουμε την καινοτομία, την υγιή επιχειρηματικότητα, πιστεύουμε στη δυναμική των γυναικών, αλλά και σε κάθε δράση που προάγει την οικονομία του τόπου και συμβάλλει στην ανάπτυξη» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Ιωάννης Κουφίδης.

Comments are closed