Η Bank of America δίνει έως και 50% πιθανότητες να ζούμε σε Matrix

boaΗ συγκεκριμένη είδηση έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές μέρες και έχει ήδη σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, αλλά ο πειρασμός να τη συμπεριλάβουμε εδώ για όσους τυχόν δεν τη διάβασαν ήταν μεγάλος, λόγω της μεγάλης ιδιαιτερότητάς της. Ακούστε λοιπόν: η Bank of America, που δεν θα την έλεγες και …συνοικιακό μαγαζάκι με συνωμοσιολογικές παρορμήσεις, έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, με αποδέκτες τους επενδυτές- μια μελέτη στην οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν 20%-50% πιθανότητες να ζούμε σε μια προσομοίωση του κόσμου, όπου τίποτα δεν είναι αληθινό… Σε ένα περιβάλλον τύπου Matrix δηλαδή…
Όπως μεταδίδει το Business Insider, την περασμένη εβδομάδα, η Merrill Lynch (εταιρεία διαχείρισης πλούτου της Bank of America) έστειλε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους επενδυτές, στο οποίο οι αναλυτές της παρουσίαζαν την συγκεκριμένη θεωρία και προσδιόριζαν τις πιθανότητες να ζούμε πράγματι σε ένα σύμπαν τύπου «Matrix».
Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές». Για του λόγου το αληθές, παρέθετε σχετικές δηλώσεις τόσο από τον Έλον Μασκ, γενικό διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX, όσο και από τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Οξφόρδης, Νικ Μπόστρομ.

Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.

«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι» αναφέρετακ μεταξύ άλλων στο σημείωμα, όπου υπογραμμίζεται επίσης το αυτονόητο: ότι δηλαδή ακόμη κι αν ζούμε σε μια τέτοια προσομοίωση, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ... Θα στοιχημάτιζες ότι ξέρεις τι ισχύει πραγματικά;
Άρθρο με πληροφορίες από τα business insider και independent.co.uk.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Comments are closed