Θεσσαλονίκη: Διαφορετικό το φετινό Open House λόγω κορωνοϊού

Διαφορετική, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η φετινή διοργάνωση OPEN HOUSE δεδομένων των προκλήσεων του Covid-19 και σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης.

Το OPEN HOUSE Thessaloniki 2020 διασφαλίζοντας την ασφάλεια όλων μας, θα περιλαμβάνει θεματικές διαδρομές και online ξεναγήσεις.  Μέσα από 10 διαδρομές (open walks) θα προσπαθήσει να αναδείξει την ιστορία της πόλης και μέσα από 10 virtual tours τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της.  Το φετινό OPEN HOUSE Thessaloniki 2020 προγραμματίζεται για τις 21-22 & 28-29 Νοεμβρίου 2020.

Πιο αναλυτικά:

·      OPEN WALK

Οι θεματικές διαδρομές του ΟΗΤ θα μας ξεναγήσουν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Φέτος, αντί των ξεναγήσεων στα κτίρια, προγραμματίζονται 10 διαδρομές στην πόλη που θα πραγματοποιηθούν σε 2 σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου: οι 5 το σαββατοκύριακο 21-22 και οι άλλες 5 το σαββατοκύριακο 28-29.

·     VIRTUAL TOURS

Μια σειρά από virtual tours θα μας ξεναγήσει φέτος σε εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, διαδικτυακά. Η πρεμιέρα των βίντεο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2020. Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα και θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο YouTube.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στον καθιερωμένο διαγωνισμό φωτογραφίας  OPEN PHOTO στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE  και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.

#oht2020  | Layers Of History: Το φετινό σλόγκαν προέκυψε κατόπιν διαγωνισμού, σε συνεργασία με τον χορηγό εθελοντών, το ινστιτούτο ξένων γλωσσών Galileo Galilei , και αναζητούσε μια φράση με την οποία θα παρουσίαζε κάποιος τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό.

Οι αιτήσεις εθελοντών συνεχίζονται στο παρακάτω λινκ: http://www.openhousethessaloniki.gr/volunteers/application/

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2020 θα βρείτε ΕΔΩ.

Πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΤ

Μ: info@openhousethessaloniki.gr | www.openhousethessaloniki.gr

Facebook: Open House Thessaloniki

Twitter: @openhousethess

Instagram: οpenhousethessaloniki

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 με πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Ο ΘΕΣΜΟΣ OPEN HOUSE

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Comments are closed