«Καμπανάκι» κινδύνου από την 6η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) δημοσίευσε στις 28 Φεβρουαρίου 2022 τη νέα της έκθεση με την πιο αυστηρή της προειδοποίηση μέχρι σήμερα, για τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη κοινωνία και στον φυσικό κόσμο.

Η έκθεση, «Κλιματική αλλαγή 2022: επιπτώσεις, προσαρμογή και τρωτότητα», δείχνει ότι ο ρυθμός και η κλίμακα των κλιματικών επιπτώσεων επιταχύνεται, φέρνοντας καταστροφικές συνέπειες που ξεπερνούν τις σημερινές προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους σε ταχύτητα, εύρος και φιλοδοξία.

Η έκθεση από το επιστημονικό όργανο του ΟΗΕ για το κλίμα προσφέρει νέες πληροφορίες για τους κινδύνους ενός κόσμου που υπερθερμαίνεται. Υπογραμμίζει τα όρια της προσαρμογής και τις συνέπειες περισσότερων απωλειών και ζημιών στις ζωές των ανθρώπων, την τροφή, τις υποδομές και τη φύση. Πολλά όρια προσαρμογής έχουν ήδη ξεπεραστεί, απειλώντας την επιβίωση ευάλωτων κοινοτήτων και οικοσυστημάτων. Είναι η πρώτη φορά που η έννοια των απωλειών και των ζημιών περιλαμβάνεται σε έκθεση της IPCC.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Comments are closed