Κλιματική Αλλαγή: Βαθμός κάτω από τη βάση για τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: CAN Europe

Με το ενδεχόμενο να μην υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, βρίσκονται αντιμέτωπα τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη των «καλών», «κακών» και «άσχημων» χωρών, που δημοσιεύτηκε από την Climate Action Network (CAN) Europe.

Μεταξύ των «καλών» χωρών βρίσκονται η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, που σημείωσαν την υψηλότερη θέση λόγω των φιλόδοξων πολιτικών τους για το κλίμα, ενώ ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στη συζήτηση για τους μελλοντικούς στόχους της ΕΕ.

Στους «κακούς» συγκαταλέγονται το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στο προσκήνιο της δράσης για το κλίμα.

Τέλος, τους «άσχημους» απαρτίζουν οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες παρουσιάζουν καθυστέρηση και χαμηλότερους στόχους, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάστασή τους.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην 22η θέση μεταξύ των 29 κρατών μελών.

«Παρόλο που όλες οι χώρες της ΕΕ υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού, οι περισσότερες δεν συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων τους», δήλωσε ο διευθυντής της CAN Europe, Wendel Trio.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σχετική έκθεση της CAN Europe, με τη σχετική κατάταξη, ΕΔΩ.

Comments are closed