Με μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση για τις e-Άδειες στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι μηχανικοί “αγκάλιασαν” το νέο σύστημα.

Ενδεικτική της σημασίας του για τον κλάδο και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ήταν η μεγάλη προσέλευση μηχανικών στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση – παρουσίαση για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών «e-άδειες» που ήδη έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία (ΕΔΩ) και αναμένεται να λειτουργήσει  στις 15 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, το  πρωί, πραγματοποιήθηκε κλειστή εκδήλωση ενημέρωσης με τους υπαλλήλους των ΥΔΟΜ επίσης με μεγάλη προσέλευση, ουσιαστική συζήτηση και θετική υποδοχή του του συστήματος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, τόνισε τη σημασία της εφαρμογής του νέου συστήματος, που απαλλάσσει τους μηχανικούς από την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας στις υπηρεσίες δόμησης για την έκδοση μίας άδειας, συνοδεία όλων των απαραίτητων εγγράφων, φακέλων και μελετών. Υπηρετείται η διαφάνεια, η μείωση της γραφειοκρατίας και τελικά η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Ήταν ένα αίτημα αρκετών του Τεχνικού Επιμελητηρίου που δικαιώνεται, με το επιμελητήριο να συμβάλει καταλυτικά σ` αυτή την εξέλιξη. Πλέον κάθε συνάδελφος μηχανικός, θα μπορεί από το γραφείο του, ή από το σπίτι του, να καταθέτει την αίτηση με όλο το αναγκαίο συνοδευτικό υλικό και ο συνάδελφος της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας να πραγματοποιεί ηλεκτρονικά τον έλεγχο και να εκδίδεται στη συνέχεια η οικοδομική άδεια.”

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου συστήματος, με όλες τις χρηστικές οδηγίες και λεπτομέρειες για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του πραγματοποίησαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας του ΤΕΕ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς είναι ο πάροχος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και της ανάπτυξης του συστήματος.

Το νέο σύστημα, που θα είναι προσβάσιμο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-adeies.ypen.gr θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής, ελέγχου και χορήγησης οικοδομικών αδειών και εγκρίσεων των εργασιών δόμησης.

Comments are closed