Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το webinar του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη φορολογία των μηχανικών και το My Data

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαΐου το σεμινάριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με Θέμα: “Φορολογία Μηχανικών – Δήλωση φόρου εισοδήματος –myDATA”.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 συνάδελφοι, είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, είτε μέσω της ζωντανής μετάδοσης στο κανάλι του ΤΕΕ/ΤΚΜ στο youtube.

Ο εισηγητής κ. Νίκος Κολυδάς, Λογιστής Φοροτεχνικός, μόνιμος συνεργάτης του ΤΕΕ/ΤΚΜ για φορολογικά θέματα, στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, παρουσίασε την νέα πλατφόρμα myDATA – Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ και προχώρησε στην επίδειξη καταχώρησης παραστατικών  εσόδων ή εξόδων με συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, παραδείγματα. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι τελευταίες αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των μηχανικών ΕΕ και αφορούν στην δήλωση φόρου εισοδήματος  φορολογικού έτους 2020. Στο τέλος του σεμιναρίου, ο κ. Κολυδάς, με την συνεργασία του Προϊσταμένου του Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Βασίλη Εβρένογλου, απάντησε σε ερωτήματα συναδέλφων που υποβλήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισηγήσεις σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και το video του σεμιναρίου μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος

Comments are closed