Μηχανικοί, υποψήφιοι Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Πέλλας

Σταμενίτης Διονύσης, ΝΔ

Είναι αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέα Δημοκρατίας

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1968. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιο και μία κόρη. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών και συνέχισε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη πολυτεχνική σχολή του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές του, στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ανακαίνιση , επισκευή, συντήρηση κατασκευών” του ίδιου τμήματος.

Από το 1999, ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με ειδίκευση στη διοίκηση ιδιωτικών οικοδομικών έργων και στη δομική και λειτουργική αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων.

Από το 1995 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας και της Μόνιμης Επιτροπής Θεμάτων Παραγωγής Ιδιωτικών Έργων και Οικοδομικής Δραστηριότητας του ΤΕΕ

Το 2010 ορίστηκε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ και εκλέχτηκε μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Το 2009 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ Το 1995 εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΕΑΝ με καθολική ψηφοφορία των μελών της Το 1992 εκλέχθηκε μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μακεδονίας Θράκης και μέλος του ΣΓ ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, το 1990 εκλέχτηκε πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών, το 1990 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, το 1986 εκλέχθηκε πρόεδρος του 15-μελούς μαθητικού συμβουλίου, ενώ το 1983 έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών.

Comments are closed