Μηχανικοί, υποψήφιοι βουλευτές στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Αφεντουλίδου-Αλμπάνη Κωνσταντίνα, ΚΚΕ

Έχει παρουσία στα κοινά από μικρή ηλικία.  Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός, απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και έχει ως σημείο αναφοράς της τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, όπου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές μετείχε και ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το τοπικό δημοτικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης είχε παρουσία και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Γκιουλέκας Αθανάσιος, ΣΥΡΙΖΑ

Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και Ενεργειακός Επιθεωρητής με τεχνικό γραφείο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου του Τορίνο της Ιταλίας τον Μάρτιο του 1985 και εντάχθηκε ως μέλος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο κέντρο εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, σε μονάδα επιστράτευσης στην Κοζάνη και στην Δ/νση Στρατιωτικών Έργων του Γ’ Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη.
Έκτοτε ως ελεύθερος επαγγελματίας συμμετέχει ενεργά στους συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών και ειδικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών από όπου εξελέγη μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας το 2010. Είναι αντιπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. Τ.Κ.Μ. σε διάφορες επιτροπές του Δήμου και της Πολεοδομίας Λαγκαδά, που αφορούν αρχιτεκτονικά θέματα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Επαρχίας Λαγκαδά (ΣΜΜΕΛ) και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δήμου Λαγκαδά. Είναι μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσ/νίκης (ΣΑΘ). Είναι εκτιμητής, πρώην συνεργάτης της Εμπορικής Τράπεζας
. Ως μέλος του κοινωνικού ιστού του δήμου Λαγκαδά είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά (Γ.Σ. ΛΑΓΚΑΔΑ) και ιδρυτικό μέλος αθλητικής ομάδας χιονοδρομίας (ALPIS). Ως μελετητής ιδιωτικών έργων έχει μελετήσει και επιβλέψει την κατασκευή πάσης φύσεως οικοδομής (εργοστάσια, μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, ειδικές κατασκευές), ενώ έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στις διαδικασίες τακτοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων.

Λαζαρίδης Γιώργος, ΝΔ

Aρχιτέκτων –Μηχανικός, μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά. Σπόυδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Είναι παντρεμένος και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ε.ΔΗ.Ν. και της Ε.ΔΟ.Μ. Θεσσαλονίκης, νεολαίας και μαθητικής οργάνωσης αντίστοιχα. Το 1980 στην Ιταλία,  στο Παλέρμο δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Φοιτητική κίνηση (ΑΔΦΚ). Την κίνηση αυτή μετά από λίγα χρόνια και επιτυχημένη πορεία  την ενέταξε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αποφοίτησε με άριστα από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο και υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, ως έφεδρος αξιωματικός.

Διετέλεσε συνεργάτης από το 1986 έως το 1992 του αείμνηστου Πολιτικού, υπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  Αθανάσιου Κανελλόπουλου, ενώ διετέλεσε μέλος της ΕΚΟ Μηχανικών, της Δ.Κ.Μ. (Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών), του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Ευξείνου Λέσχης Θεσ/νίκης, Γενικός Γραμματέας της Ε.Μ.Π.Ρ.Ο.Σ. (Εταιρίας Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών), ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος του  Δ.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ. (Μακεδονικός  Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών).

Είναι πρόεδρος της κίνησης Πολιτών Ε.Δ.Ε.Κ. (Ελληνική Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Πολιτών), μέλος του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο  της Ελλάδος), της Π.Ο.Μ.Ι.Δ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων, της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος και της ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας).

Στις εκλογές του 2015 εξελέγη Βουλευτής Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Λαζαρίδης ως μέλος Ανεξαρτήτων Ελλήνων με κοινοβουλευτική ευθύνη τους τομείς του Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανάπτυξης, Υποδομών-Μεταφορών & Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι μέλος των Ομάδων φιλίας που έχουν ως αντικείμενο την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της xώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.

Τον Ιούνιο 2018 γνωστοποίησε την παραίτησή του με επιστολή του τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όσο και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. 

Στις 22 Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πλέον μετέχει στο ψηφοδέλτιό της στη Β΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Μιχαηλίδου Ναταλία, ΛΑΕ

Γεννήθηκε το 1989, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Υπήρξε μέλος των σχημάτων ΕΑΑΚ και του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα του ‘11. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μετέπειτα της Λαϊκής Ενότητας στρατεύτηκε στην προοπτική δημιουργίας ενός μετώπου της Αριστεράς ενάντια στα μνημόνια. Αγωνίστηκε ενάντια στη δημιουργία ΣΜΑ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και για την απόδοση των εγκαταλελειμμένων
στρατοπέδων στους πολίτες.

Παπαγεωργίου Δημήτρης, Δημιουργία Ξανά

Γεννημένος το 1970 στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησα από το 21ο Λύκειο της πόλης και συνέχισα στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (Cranfield University) και πίσω για τη στρατιωτική θητεία ως Σκαπανέας. Το 1997 ξεκινάω εργασία σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και παραμένω ως σήμερα στο ίδιο αντικείμενο με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και διοίκηση ερευνητικών και καινοτόμων έργων στο πλαίσιο προγραμμάτων και διαγωνισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2010 ολοκληρώνω επιτυχώς μεταπτυχιακό πρόγραμμα executive MBA (ALBA & ACT). Ενεργός στην κοινωνία των πολιτών από το 2008 με το bikerespect για την προώθηση της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου. Παρακολούθησα φανατικά τις συναντήσεις του Open Coffee Θεσσαλονίκης από το 2009 ως και το 2014 και μέσα από αυτό ενεργοποίησα την πρωτοβουλία SygmaTeam (υλοποίηση 3 επιχειρηματικών πειραμάτων). Ήμουν εθελοντής στην ομάδα περιβάλλοντος της ‘Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη’, προ δημοτικών εκλογών 2010. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της «δημιουργία, ξανά!», και πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής και της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας.

Τσιμήγκας Βαγγέλης, ΛΑΕ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τη Βάβδο Χαλκιδικής. Απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με έντονη συνδικαλιστική και κινηματική δράση στο πλαίσιο της φοιτητικής Αριστεράς. Εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΣΦ Πολυτεχνείου Ξάνθης στη Σύγκλητο και στην Κοσμητεία του ΔΠΘ με ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα 2006-2007. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός και εργοδηγός,  ενώ είναι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών / Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ).

Φάμελλος Σωκράτης, ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αλλά μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1970. Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πτυχίο) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (MSc).

Τον Iανουάριο 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο 2015. Τον Οκτώβριο 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Απρίλιο 2016 ορίστηκε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Τον Νοέμβριο 2016 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συμμετείχε στις κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας – Βραζιλίας, Ελλάδας – Ρωσίας, Ελλάδας – Παλαιστίνης και Ελλάδας – Ν.Κορέας.

Διετέλεσε μέλος Διαρκών Επιτροπών της βουλής.

Στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης (2014), Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης.

Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Υποδομών της ΚΕΔΕ.

Διετέλεσε Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. (2011-2014)

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας.

Υπήρξε εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 έως το 2015 και εκλεγμένος στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) από το 2003 έως το 2015. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλος των Διοικήσεων του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών.

Έχει επιστημονική δραστηριότητα σε θέματα Μηχανικής Περιβάλλοντος, Υδατικών Πόρων, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Υγρών και Στερεών Αποβλήτων, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Διευθυντής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ (2001-2013).

Υπεύθυνος Διαχείρισης σημαντικών διακρατικών ευρωπαϊκών έργων και πρωτοβουλιών, καθώς και δράσεων Ανακύκλωσης.

Comments are closed