Νέα έργα υποδομής στους Δήμους Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Η ανάδειξη και ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στους Δήμους Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, την περασμένη εβδομάδα.

Στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο κ. Πέτσας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο και παρακολούθησε την παρουσίαση του έργου «Αστικής Αναζωογόνησης» – ύψους 2,5 εκατ. ευρώ – για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπλαση οικιστικών ενοτήτων της δημοτικής ενότητας Πολυγύρου, που εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (ΑΤ06).

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε δύο νέες έκτακτες χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 980.000 ευρώ: α) 547.000 ευρώ, για την προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προκειμένου να καταστεί λειτουργική η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής και β) 433.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του βιολογικού στην Ορμύλια.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή, που αφορά στη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη, ύψους 17,3 εκατ. ευρώ. «Θα βρούμε την κατάλληλη λύση, έτσι ώστε αυτό το μεγάλο έργο να βρει χρηματοδότηση μέσα από συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Πέτσα στη Χαλκιδική ήταν τα Νέα Μουδανιά, όπου και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη, το αμέσως επόμενο διάστημα, της πρότασης του Δήμου για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο Νέας Προποντίδας μέσω διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τα έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν στον Δήμο, μετά τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019.

Μετά το πέρας της διευρυμένης σύσκεψης, ο κ. Πέτσας εγκαινίασε το κλειστό γυμναστήριο Νέων Μουδανιών, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική τον Ιούλιο του 2019 και αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, τα οποία χρηματοδοτούνται επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας είχε επισκεφθεί το κτήριο της Αντιπεριφέρειας στον Πολύγυρο και συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, τον δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, εκπροσώπους τοπικών φορέων και τον βουλευτή Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βαγιωνά. Επί τάπητος βρέθηκαν ζητήματα υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να επισημαίνει τη σημασία της αύξησης του χρηματοδοτικού φακέλου του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και των συνεργειών που προωθούνται, ήδη, με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης. Στάθηκε, δε, στην έκδοση -το αμέσως επόμενο διάστημα- μίας νέας πρόσκλησης ύψους 315 εκατ. ευρώ, πρωτίστως για έργα αγροτικής οδοποιίας με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

 

Comments are closed