Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών

Με νέα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα εμπλουτίζεται η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, εντάσσονται 65 νέα μαθήματα από οκτώ εγκεκριμένους παρόχους. Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στις κατηγορίες «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα» και «Επιστήμη Υπολογιστών» και παρέχονται δωρεάν.

Επιπλέον, διαθέσιμη έως τις 30 Ιουνίου 2021 μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών είναι και η σειρά διαδικτυακών μαθημάτων «Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης – Elements of AI», η οποία αποτελεί εισαγωγή στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Διαμορφώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και τη Φινλανδική εταιρία τεχνολογίας Reactor, με τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Φινλανδίας στο πλαίσιο της Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «Elements of AI» διατίθεται στο ελληνικό κοινό από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Η μετάφραση στα ελληνικά της πρώτης ενότητας παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τη γλωσσική της επιμέλεια ανέλαβε η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών (nationaldigitalacademy.gov.gr) αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και απευθύνεται τόσο σε εκείνους που χρειάζονται βασικές ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινότητά τους όσο και σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες. Η Ακαδημία διαθέτει εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο στους πολίτες και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει συνολικά 279 μαθήματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου σε 31 θεματικές ενότητες που αντιστοιχούν σε πάνω από 2.070 ώρες εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο προσφέρεται δωρεάν από συνολικά 37 οργανισμούς με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος: ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης. Κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του, να το παρακολουθήσει και να το ολοκληρώσει όποτε ο ίδιος επιθυμεί.

 

Comments are closed