Ξεκινά ο κλειστός διαγωνισμός για το Πόρτο Καρράς

Προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή για το ιστορικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ο Όμιλος Belterra Investments ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών κλειστού διαγωνισμού για τη λήψη τεχνικών προτάσεων με στόχο την πλήρη ανάπτυξη της συνολικής έκτασης του Πόρτο Καρράς και την ανάδειξή του στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου.

Ο διαγωνισμός για την συγκεκριμένη επένδυση στρατηγικής εθνικής σημασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή προεπιλεγμένων κορυφαίων διεθνών αρχιτεκτονικών εταιρειών με μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts ανά την υφήλιο, για την γενική διάταξη του νέου ολοκληρωμένου Πόρτο Καρράς.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης επτάστερων ξενοδοχειακών μονάδων, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, καζίνο, οινοποιείο, μαρίνα και υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες και εγκαταστάσεις.

Κάνοντας λόγο για προσήλωση στην βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη, αλλά και την κυκλική οικονομία,  η εταιρεία δηλώνει αποφασισμένη για διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και για προστασία της βιοποικιλότητας. Στόχος η δημιουργία ενός κορυφαίου προορισμού που θα προσελκύσει σημαντικό όγκο ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή της Β. Ελλάδας, με προφανή οφέλη για το σύνολο των εσόδων του κλάδου, της τοπικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Βάσει του μακροχρόνιου προγραμματισμού του έργου, το πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων masterplan, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, με τα επόμενα βήματα να προβλέπουν την ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής, καθώς και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων.

Comments are closed