Ενημερωτικές παρουσιάσεις από το ΤΕΕ για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Σειρά ενημερωτικών διαδικτυακών παρουσιάσεων για την «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων», ξεκινάει από σήμερα (14/1), καθώς το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Οι παρουσιάσεις οργανώνονται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, προκειμένου να εξοικειωθούν οι μηχανικοί με το νέο θεσμό και την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

«Όπως είναι γνωστό, η ψηφιακή πλατφόρμα «Ταυτότητα Κτιρίου» τέθηκε από το ΤΕΕ σε πλήρη λειτουργία από την αρχή του νέου έτους. Για ένα μήνα, ως και την 31η Ιανουαρίου 2021, το νέο σύστημα λειτουργεί σε προαιρετική βάση, παράλληλα με την ισχύουσα σήμερα διαδικασία. Το διάστημα προσαρμογής διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση για τους μηχανικούς και την αποφυγή παύσης των δικαιοπραξιών. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος και μετά από σχετική υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ που αναμένεται σχετικά άμεσα, η καταχώριση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησία θα είναι υποχρεωτική. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που άργησε πολύ, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα θα αποκτήσουν οι δημόσιοι φορείς, προοδευτικά, πραγματική εικόνα για το δομημένο περιβάλλον της χώρας στη σημερινή, κάθε φορά, πραγματική τους κατάσταση. Είναι μια πάγια επιδίωξη του τεχνικού κόσμου της χώρας και του ΤΕΕ, εδώ και 40 χρόνια περίπου, που γίνεται τώρα, επιτέλους, πράξη. Το ΤΕΕ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία και μακροπρόθεσμα βέλτιστη λειτουργία του νέου αυτού θεσμού, όπως έχει κάνει με συνέπεια από την πρώτη στιγμή που ζήτησε να καθιερωθεί και από το 2015 που προετοίμασε την ηλεκτρονική του μορφή. Ήδη αναπτύξαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τώρα είναι στα χέρια των μηχανικών για να συνδράμουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Θα σταθούμε δίπλα τους με αναλυτική ενημέρωση και επίλυση αποριών και προβλημάτων, όπως κάνουμε για όλα τα ζητήματα. Όσοι ενδιαφέρονται, έχουν πολύτιμη ευκαιρία τώρα να συμμετάσχουν και διαδικτυακά στις σχετικές παρουσιάσεις ή να τις παρακολουθήσουν αργότερα, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί, από τα μέσα του ΤΕΕ.»

Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 14/1/2021 στις 16:00.

Κάθε παρουσίαση θα έχει περιορισμένες θέσεις στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, δηλαδή θα συμμετάσχουν μέχρι 250 μηχανικοί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται διαδικτυακά. Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη ελεύθερη για όλους μετά την ολοκλήρωσή της από τα μέσα του ΤΕΕ. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή, η παρουσίαση θα επαναληφθεί, με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και στην ενότητα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων.

Όσοι μηχανικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό αρχείο που θα βρουν πατώντας εδώ και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-building-seminar@central.tee.gr.

Οι λεπτομέρειες για την πρόσβαση στην παρουσίαση θα αποσταλούν στους μηχανικούς που θα συμμετάσχουν, όπως περιγράφεται παραπάνω, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms).

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ

Ενημερωτικό υλικό για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων διατίθεται ΕΔΩ 

Comments are closed