Οικολογικό μπόνους για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα ανακοινώσει την  Παρασκευή η κυβέρνηση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος,.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός και όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης θα παρουσιαστεί μεταξύ των άλλων, ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει την καταβολή οικολογικού μπόνους από την πλευρά του κράτους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι σταθερή. Θα είναι μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ και μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου, ενώ ειδικά για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει ένα “άνοιγμα προς την νέα γενιά”.

Ο στόχος είναι το πρόγραμμα να “τρέξει” το Β’ εξάμηνο του 2020, εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθούν κίνητρα για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν ηλεκτρικούς φορτιστές και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είπε ότι σήμερα καλύπτουν το 18% των ενεργειακών μας αναγκών. Ο στόχος είναι να πάμε στο 35% έως το 2030 και στο επίπεδο της παραγωγής στο 60%. Διευκρίνισε τέλος, απαντώντας και στις αντιδράσεις τοπικών κατοικιών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ότι υπάρχει ειδικό χωροταξικό που αναφέρει που επιτρέπονται και που δεν επιτρέπονται.

Comments are closed