Κίνητρα για ΑΠΕ και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των φωτοβολταϊκών στην αγορά ενέργειας μέσα από επενδυτικά κίνητρα, αλλά και την αύξηση της κυκλοφορίας ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, θέτει ως βασικούς στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το «Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα»,  όπως το περιέγραψαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Ανακοίνωσαν ότι μέχρι τέλος του έτους, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, όπως έχει υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χώρα μας να κάνει.

Βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου θα είναι η απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028, η αύξηση της διείσδυσης νέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ώστε να φθάσουν στο 35% του ενεργειακού μείγματος μέχρι το 2030.

«Το νέο εθνικό σχέδιο συμβαδίζει απόλυτα με την ΕΕ που έχει τον εμβληματικό στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050 και που χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τα υπόλοιπα 26 μέλη», τόνισε ο κ. Θωμάς και πρόσθεσε:

«Είμαστε ρεαλιστές, προσπαθούμε να λύσουμε ένα – ένα τα προβλήματα, βάζοντας μπροστά τη χώρα για τη μάχη στο περιβάλλον με ένα σχέδιο πραγματοποιήσιμο που χτίζεται πάνω στο προηγούμενο. Στόχος είναι η εδραίωση μιας εθνικής ποιοτικής βιώσιμης ανάπτυξης με έναν ολοκληρωμένο και πιο ανταγωνιστικό τρόπο σε συνάρτηση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «υπάρχει πλέον ένα νέο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Με ορίζοντα το 2030, το νέο σχέδιο θέτει τον υψηλότερο στόχο να μειωθεί κατά 55% η ρύπανση και να αυξηθεί η διείσδυση νέων πηγών ενέργειας καθιστώντας τις βασικό εθνικό πόρο. Το σχέδιο για απεξάρτηση μέχρι το 2028 από το λιγνίτη και το φυσικό αέριο σε ρόλο μεταβατικού σταδίου, οδηγεί στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στο χαμηλότερο κόστος», ανέφερε ο κ. Θωμάς.

«Ήδη υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τις άδειες ΑΠΕ και η ΔΕΗ αλλά και άλλοι επενδυτές, δείχνουν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, βλέποντας ότι διευκολύνονται από τη γραφειοκρατία, και σύντομα θα έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Το ίδιο κάνουμε και με τη γεωθερμία, υπάρχει το νομικό πλαίσια έχουμε 4 άδειες που έχουν λήξει το συζητήσαμε με τη ΔΕΗ και θα προχωρήσουμε γρήγορα», πρόσθεσε.

Δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα δοθεί στις τοπικές κοινωνίες το τέλος του 1% για τις ΑΠΕ από το Πράσινο Ταμείο μέχρι το Μάρτιο του 2020.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, έδωσε έμφαση στον υπερδιπλασιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην αυξημένη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι το 2030 θα αποτελούν τη βασική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας και θα συμμετάσχουν στο 61% με 64% στην κατανάλωση.

«Αναμένουμε ότι θα αναπτυχθούν νέες επενδύσεις που θα επιφέρουν όφελος πάνω από 12 δις ευρώ και πάνω από 37.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης από ΑΠΕ και φωτοβολταϊκά. Βασικός στόχος είναι οι σταθμοί ΑΠΕ μέχρι το 2030, να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 19 «γιγαβάτ», τόνισε η κ. Σδούκου και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η προώθηση των ΑΠΕ σε αυτή την 10ετία στα κτίρια ώστε να καλύψουν 300.000 νοικοκυριά.

Ηλεκτροκίνηση οχημάτων

«Στη χώρα μας κυκλοφορούν 5,2 εκατ. επιβατικά αυτοκίνητα που αποτελούν το 50% του στόλου των Ι.Χ που είναι πάνω από 16 χρόνια. Είναι ο 4ος γηραιότερος στόλος στην Ευρώπη με μέση ηλικία επιβατικών αυτοκινήτων τα 15,7 χρόνια ενώ στην ΕΕ είναι τα 11 χρόνια. Τα ταξί στην Ελλάδα έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 13 χρόνια όταν στην Ευρώπη είναι 4 χρόνια. Τα λεωφορεία στη χώρα μας έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια όταν στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι τα 12 χρόνια», είπε η κ. Σδούκου και συνέχισε:

«Σε σχέση με τις πωλήσεις αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων η Ελλάδα κινείται στο 0,33% και είμαστε τέταρτοι από το τέλος της λίστας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Για να επιτευχθούν οι στόχοι του εθνικού σχεδίου θα πρέπει να στηριχθεί στην διείσδυση οχημάτων μηδενικών και χαμηλών ρύπων. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο -και προφανώς στηρίζεται στα μέτρα της πολιτικής που θα εφαρμοστούν καθώς και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στόχος μας είναι στα επόμενα πέντε χρόνια οι πωλήσεις, από 0,33% να αυξηθούν στο 8,75%. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται υποδομές και κίνητρα. Είναι επιβεβλημένο, τα πρώτα χρόνια να δώσουμε φορολογικά και οικονομικά κίνητρα και να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες για την εγκατάσταση φορτιστών. Πρέπει με τις πολιτικές μας να εστιάσουμε σε ταξί, εταιρικά αυτοκίνητα, μικρά βαν, σε κρίσιμες μάζες που το χρησιμοποιούν, και να δώσουμε κίνητρα».

Ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης έδωσε έμφαση στη προώθηση της κυκλικής οικονομίας και στη βελτιστοποίηση των πόρων, διαβεβαιώνοντας ότι με το νέο εθνικό σχέδιο θα υπάρξουν κίνητρα σε επιχειρήσεις που επενδύουν σε αυτήν.

Comments are closed