Οι μηχανικοί του Δημοσίου, μέλη του ΤΕΕ, θα συμμετέχουν σε επιτροπές για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι μηχανικοί του δημόσιου τομέα που είναι μέλη του ΤΕΕ θα μπορούν σύντομα να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας ή ως μέλη έκτακτων επιτροπών που εισηγούνται ή γνωμοδοτούν σχετικά με έργα του «Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» ,καθώς η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως θα εισηγηθεί Νομοθετική διάταξη προς ψήφιση.

Η συμμετοχή αυτή του προσωπικού του δημοσίου που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ θα γίνεται εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν θα παρεμποδίζει τα καθήκοντά τους τους υπηρεσίες τους και θα λογίζεται ως επιπλέον εργασία.

Ν. Κεραμέως: Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του ΤΕΕ

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας είναι η αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σημαντικών έργων πνοής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο κατέχει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια αυτή, προβλέποντας τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του ΤΕΕ να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας του, εφόσον το επιθυμούν», δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που συζητούμε καιρό και συμφωνήσαμε να έλθει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ως επιπλέον εργασία, αν το επιθυμούν, σε ομάδες εργασίας για τα έργα του ΤΕΕ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων» τόνισε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.   

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε ότι οι μηχανικοί αυτοί του δημοσίου, που θα παρέχουν ως επιπλέον εργασία την εμπειρία και τη γνώση τους για την κοινή προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων, θα αμείβονται επιπλέον για αυτήν, όταν αυτό προβλέπεται.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δεν υπήρχε ως πρόβλεψη στη νομοθεσία μέχρι τώρα, αλλά η πρωτοβουλία της Υπουργού στο δίκαιο αίτημα του ΤΕΕ το κάνει πλέον δυνατό. Λύνει προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες», σημείωσε ο κ. Στασινός.

Comments are closed