Οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού ιδεών της UIA

Η Unesco, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Ιράκ, την ιρακινή διοίκηση και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεξήγαγε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναστήλωση και ανακατασκευή του καστρικού συμπλέγματος, Al Nouri στη Μοσούλη, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου του 2020, όπου συμμετείχαν αρχιτέκτονες και μηχανικοί απ’ όλον τον κόσμο.

Το πρώτο βραβείο των 50.000 δολαρίων και σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης κέρδισε η αρχιτεκτονική ομάδα της Αιγύπτου, με επικεφαλής τον κ. Salah El Din Samir Hareedy, Associate Professor at Alexandria University, Egypt. CEO. of HEADS.

Το δεύτερο βραβείο των 30.000 ευρώ κέρδισε η αρχιτεκτονική ομάδα από την Ινδία με επικεφαλής τους κ.κ. Avneesh Tiwari (Founder of atArchitecture) και Gurjit Singh Matharoo (Founderof Matharoo Associates).

Τρίτο βραβείο με έπαθλο 20.000 ευρώ κέρδισε η μελετητική ομάδα της Ισπανίας με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Francisco Javier Maroto Ramos (MBA.MECES. PHD Senior Architect, ETSAM. UPM).

Τιμητική διάκριση έλαβε και η χώρα μας και συγκεκριμένα η ομάδα του Αρχιτέκτονα και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Leonidas Papalampropoulos, αποτελούμενη από τους: κ. Georgia Syriopoulou (Architect), κ. Lampros Papalampropoulos (Architect), κ. Alexandros Karageorgos (Structural Engineer), κ. Natalia Sotirchou (University of Patras) και κ.  Elena Chrissochoedou (University of Patras).

Μπορείτε να δείτε όλα τα βραβεία και τις νικητήριες ομάδες ΕΔΩ.

Comments are closed