Ορίζοντα υλοποίησης αποκτούν τρία σημαντικά έργα της Θεσσαλονίκης

Τη δρομολόγηση τριών έργων με ιδιαίτερη σημασία για την αισθητική και τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος  Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα ενταχθούν μέσω της Περιφέρειας στο νέο ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά είναι: η επέκταση της παλιάς παραλίας, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους και της πλατείας Διοικητηρίου.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος στη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη, συμφώνησαν να προχωρήσουν από κοινού τις διαδικασίες υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων, με τον Δήμο να προετοιμάζει τα έργα και την Περιφέρεια να τα εντάσσει στην έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν επίσης να συντονίσουν το βηματισμό τους και να συνεργαστούν στενά και σε άλλα θέματα, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, καθώς και οι δυο αυτοί τομείς μπορούν να δώσουν στην πόλη την αξία που έχει ιστορικά, αλλά και να έχουν θετικό οικονομικό αποτύπωμα, διασφαλίζοντας πολλές θέσεις εργασίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Comments are closed