ΟΣΕΘ: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Mέσω του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης θα γίνει η ανάθεση στα ΚΤΕΛ τριών νομών, για την εξυπηρέτηση 25 “γραμμών” που σήμερα εξυπηρετεί ο ΟΑΣΘ,

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του φορέα για το 2020, ενώ τέθηκε ως πρώτο και επείγον μέλημα να τρέξει η διαδικασία της συμφωνίας με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ελήφθει η απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου για την προώθηση της εισήγησης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο την ανάθεση 25 επιπλέον γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ, κάτι που θα υλοποιηθεί μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ της ΟΣΕΘ ΑΕ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς), όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι έξι γραμμές του ΟΑΣΘ παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τον Μάιο του 2019 και ήδη λειτουργούν.

Τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Καλογερούδης όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για την υπογραφή της σύμβασης που θα αρχίσει να εξομαλύνει την κατάσταση εξυπηρέτησης των μετακινούμενων με τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, κάτι που όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρέπει -και μπορεί- να γίνει ορατό το συντομότερο δυνατό».

Comments are closed