Ο απολογισμός του Open House Thessaloniki

Επιτυγχάνοντας νέο “ρεκόρ” κτιρίων (101) με 35 new entries, ένα πρόγραμμα πλούσιο σε παράλληλες δράσεις, διαγωνισμούς και τη συμμετοχή 550 εθελοντών, ολοκληρώθηκε το φετινό Open House Thessaloniki.

Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί σύγχρονες κατοικίες, παραδοσιακά μακεδονίτικα κτίσματα στην Άνω Πόλη, μνημεία από το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, διατηρητέα κτίρια που μας ταξιδεύουν στον χρόνο, ενδιαφέροντες επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία με ιδιαίτερο design, εκλεκτικιστικές επαύλεις στη Βασιλίσσης Όλγας (συνοικία των Εξοχών), περιζήτητους πολυχώρους αναψυχής και πολιτισμού, επιβλητικά δημόσια κτίρια, ακόμα και κήπους σημειώνοντας 47.000 επισκέψεις!!!

Οι παράλληλες δράσεις του ΟΗΤ 2018 ξεκίνησαν από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, με το MADE in Thessaloniki και το OPEN WALK και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με το καθιερωμένο πάρτι λήξης. Σε αυτό το διάστημα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση και να προμηθευτούν τον έντυπο οδηγό καθώς και αναμνηστικά προϊόντα της διοργάνωσης από το ενημερωτικό περίπτερο του OPEN HOUSE Thessaloniki, στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, το OPEN BOX.

Το MADE in Thessalonikiκαι το OPEN WALK ολοκληρώθηκαν με εκατοντάδες επισκέπτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ διενεργήθηκε για πρώτη φορά φέτος ένας νέος διαγωνισμός φωτογραφίας μέσω instagram.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHΤ, OPEN SCHOOL, περιελάμβανε οργανωμένες επισκέψεις από μαθητικά και άλλα εκπαιδευτικά γκρουπ σε χώρους του MADE in Thessaloniki  και κτίρια του OPEN TOURS.

Το σαββατοκύριακο περιελάμβανε ακόμα βόλτες με ποδήλατο. Λάτρεις της αρχιτεκτονικής αλλά και του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη ποδηλατώντας μέσω της παράλληλης δράσης OPEN BIKE.

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με το OPEN HOUSE Thessaloniki τρέχει ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO, φέτος με θέμα τη «σημασία του φυσικού φωτισμού στο κτίριο». Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #alumil_oht2018 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Οι 3 καλύτερες θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Χορηγός διαγωνισμού: Alumil.

Παράλληλα στήθηκε ένα πρωτότυπο “κυνήγι θησαυρού”, το OPEN HUNT, κατά το οποίο οι επισκέπτες καλούνταν να ανακαλύψουν το φωτιστικό Battery της Kartell και να ανεβάσουν ευφάνταστες φωτογραφίες με αυτό στο instagram γράφοντας #openhuntareadomus μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Ο νικητής θα κερδίσει το εν λόγω φωτιστικό. Χορηγός διαγωνισμού: Area Domus

Ακόμα, το κοινό έχει την δυνατότητα να ψηφίσει την ξενάγηση που απόλαυσε περισσότερο μέσω του διαγωνισμού OPEN VOTE, ώστε να αναδειχθεί το αγαπημένο κτίριο του κοινού και να  επιβραβευτεί η αντίστοιχη ομάδα εθελοντών. Ψηφίζετε ακόμα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στο παρακάτω σύνδεσμο:  http://www.openhousethessaloniki.gr/vote/.

Θυμίζουμε ότι το Open House είναι ένας θεσμός που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα το 2012 με πρωτοβουλία της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Comments are closed