Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εξελέγη ομόφωνα την Κυριακή ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Σωκράτης Φάμελλος ως νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Φάμελλος θα μιλήσει εκ μέρους της 47μελούς Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινά σήμερα Πέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Ο κ. Φάμελλος προβλέπεται να παραμείνει στο συγκεκριμένο ρόλο έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον φυσικά το πρόσωπο που θα αναδειχθεί έχει την κοινοβουλευτική ιδιότητα.

Ο κ. Φάμελλος σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της Γραμματείας της. Εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, το 2019 και στις τελευταίες εκλογές. Διετέλεσε μεταξύ άλλων, αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας στην ευθύνη του το χαρτοφυλάκιο για θέματα που σχετίζονται με τα διεθνή και ελληνικά περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, τα ύδατα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τις προστατευόμενες περιοχές και το ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος υπήρξε δραστήριο μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, όπου διετέλεσε Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, μέλος της ΔΕ, καθώς και Πρόεδρος της ΜΕ Περιβάλλοντος.

Comments are closed