Ο Χρ. Σταϊκούρας στη 2η Διεθνή Έκθεση ERGO.TEC / Μηχανήματα Έργων

«Τα τελευταία χρόνια, μετά από μια δεκαετία χαμηλού επιπέδου δραστηριότητας και αποεπένδυσης, ο κατασκευαστικός κλάδος παρουσιάζει ισχυρή δυναμική και θετικές προοπτικές», υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στη 2η Διεθνή Έκθεση ERGO.TEC / Μηχανήματα Έργων.

«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζουμε, ενεργά, τον κατασκευαστικό κλάδο, μέσα από την υλοποίηση μεγάλων, αλλά και μικρότερων έργων υποδομής. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, προωθούμε την καινοτομία, αυξάνουμε τη ζήτηση για κατασκευή, εισαγωγή και αντιπροσώπευση εξειδικευμένων μηχανημάτων έργων και ειδών εξοπλισμού εργοταξίων, με λίγα λόγια, συμβάλλουμε στην οικονομική ευημερία», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, η αξία παραγωγής των κατασκευαστικών έργων υποδομών και κατοικιών θα ακολουθήσει ισχυρή ανοδική πορεία την περίοδο 2024-2026, ξεπερνώντας τα 18 δισ. ευρώ το 2025, από 10,3 δισ. ευρώ το 2022.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζει τον κατασκευαστικό κλάδο, λέγοντας ότι απόδειξη αυτού είναι «τα πολλά μεγάλα και μικρά έργα που εκτελούνται σε όλη την Ελληνική επικράτεια», όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, οι αυτοκινητόδρομοι Πάτρα – Πύργος και Ε65,ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης,ο οδικός άξονας Μπράλος – Άμφισσα, ενώ δρομολογούνται ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά και τα έργα ύδρευσης στους νομούς Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας και το φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο.

Ακόμη είπε ότι υλοποιούνται και πιο μικρά έργα τα οποία ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη και τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες, μεταξύ των οποίων, η ενεργειακή αναβάθμιση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κατασκευή ή και ανακαίνιση Δικαστικών Μεγάρων σε σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κω, Λαμία, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Τρίπολη και Καβάλα.

Comments are closed