Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής για την έκθεση «Τα Κάστρα της Βιομηχανίας»

Παρατείνεται έως την 1η Νοεμβρίου 2021 η προθεσμία για την αποστολή δήλωσης συμμετοχής στην έκθεση, η οποία θα συνοδεύει το Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής με τίτλο «Τα Κάστρα της Βιομηχανίας» Αποκατάσταση, Επανένταξη, Αξιοποίηση, που διοργανώνει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας την άνοιξη του 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιομηχανικής κληρονομιάς, το συνέδριο έχει στόχο να διερευνήσει θέματα που αφορούν στην καταγραφή, τεκμηρίωση και διαχείριση σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων που σήμερα αποτελούν στοιχεία μνήμης. Ακόμα, επιδιώκει να αναδείξει το συσχετισμό με ζητήματα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας και να αναζητήσει συνέργειες, τρόπους και μεθόδους που θα επαναφέρουν αυτά τα συγκροτήματα στην καθημερινή μας ζωή.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του συνεδρίου, θα διοργανωθεί έκθεση με δυο θεματικές ενότητες:

  • Βραβευμένες μελέτες αρχιτεκτονικού έργου για την αποκατάσταση, επανένταξη και αξιοποίηση βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων, οι οποίες διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 8 έτη
  • Υλοποιημένα έργα τα οποία θα αξιολογηθούν από επιτροπή.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από έκδοση σχετικού λευκώματος παρουσίασης των συμμετοχών.

“Καλούμε όλες και όλους τους αρχιτέκτονες να συμμετάσχουν στην έκθεση και να συμβάλλουν μέσα από την έκθεση και προβολή της διακριθείσας μελέτης τους ή του έργου τους, στην ανάδειξη της σημασίας των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την προαγωγή του αστικού πολιτισμού και στην ανάδειξη της παρουσίας αρχιτεκτονικών προτάσεων και απαντήσεων στα θέματα διαχείρισης σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όροι διεξαγωγής της Έκθεσης:

Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν:

  • βραβευμένες και διακριθείσες μελέτες αρχιτεκτονικού έργου για την αποκατάσταση, επανένταξη και αξιοποίηση βιομηχανικών κτιρίων των τελευταίων 8 ετών
  • υλοποιημένα σχετικά έργα

Οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν αρχικά ηλεκτρονικά, δήλωση συμμετοχής στην έκθεση, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ( τίτλος διαγωνισμού, αγωνοθέτης κλπ), τα στοιχεία των συμμετεχόντων στην διακριθείσα μελέτη, το βραβείο που απονεμήθηκε κλπ.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλούν οδηγίες σχετικά με τη σύνθεση της πινακίδας και τον τρόπο αποστολής του ηλεκτρονικού αρχείου της πινακίδας.

Κόστος συμμετοχής: 50,00 ευρώ

Αποστολή Δήλωσης συμμετοχής στην έκθεση: έως 01 Νοεμβρίου 2021

Προθεσμία καταβολής του κόστους συμμετοχής: έως 30 Νοεμβρίου 2021

Προθεσμία αποστολής του ηλ. αρχείου της πινακίδας: έως 30 Δεκεμβρίου 2021

Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή της συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΤΕΕ/ΤΚΜ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN GR7101011210000000000026017 (αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και ο λόγος: συμμετοχή στην Έκθεση για τα «Κάστρα της Βιομηχανίας») είτε στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, 1ος όροφος, κ. Γ. Γκιόκας).

Η συμμετοχή στην έκθεση περιλαμβάνει το λεύκωμα παρουσίασης των συμμετοχών της έκθεσης.

Η έγκαιρη καταβολή του παραπάνω ποσού είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην έκθεση.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω e-mail στην διεύθυνση castlesofindustry.expo@gmail.com

Βρείτε τη δήλωση συμμετοχής στην 1η θεματική ενότητα ΕΔΩ

Βρείτε τη δήλωση συμμετοχής στην 2η θεματική ενότητα ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να αποτείνεστε:

Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης «Κάστρα της Βιομηχανίας»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310883121 – 2310228320

Email: castlesofindustry.expo@gmail.com

Comments are closed