Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης απέκτησε η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνο συνεργασίας για το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης υπέγραψε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού- Ευόσμου, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Δέλτα, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης.

Το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελεί έναν μηχανισμό που αξιοποιεί δεδομένα στους τομείς του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, του χωρικού σχεδιασμού και των αστικών αναπλάσεων, των μεταφορών και συγκοινωνιών, της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας.

Η κ. Πατουλίδου χαρακτήρισε το Παρατηρητήριο ως έναν “κουμπαρά”, όπου θα συλλέγονται στοιχεία από τους δήμους και θα αξιοποιούνται σε διάφορους τομείς, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και την ισομερή ανάπτυξη όλων των περιοχών της Θεσσαλονίκης.

“Στο πλαίσιο της συνεργασίας, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης θα αντλούμε τα στοιχεία ανάλογα με το τι θα χρειάζεται ο κάθε δήμος. Σκοπός μας είναι όλοι να είναι συμμέτοχοι, να μη μηδενίζεται η παρουσία ενός δήμου σε κάποιο πρόγραμμα εάν δεν έχει προλάβει να οργανωθεί”, είπε η αντιπεριφερειάρχης.

Από πλευράς των δημάρχων έδωσαν το “παρών” στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ενώ παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.

Comments are closed