Ποδηλατόδρομος στη Λεωφόρο Νίκης – Εργασίες και στην Κ. Καραμανλή

Στη Λεωφόρο Νίκης μεταφέρθηκε ο ποδηλατόδρομος, από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας, στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της παραλιακής.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την απόδοση μέρους του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Σειρά πήρε την Τετάρτη η Λεωφόρος Κ.Καραμανλή, όπου και εκεί θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 3 χιλιομέτρων στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Οι εργασίες θα γίνουν από την Καυταντζόγλου έως και τη Βούλγαρη.

Αναφορικά με τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Νίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε: “Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο ποδηλατόδρομος πάνω στον πεζόδρομο ήταν κάτι που δεν ήταν ούτε για τους ποδηλάτες ούτε και για τους πεζούς το καλύτερο δυνατό οπότε μεταφέρουμε πάνω στο οδόστρωμα δυο λωρίδες ποδηλατόδρομου”.

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την ασφάλεια των ποδηλάτων όσο και για να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Νίκης.

Το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Comments are closed