ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Με έξοδα των μηχανικών οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Χωρίς εντολές μετακίνησης και χωρίς προκαταβολές, αναγκαζόμενοι να χρηματοδοτήσουν μόνοι τους τη μεταφορά, τη διαμονή και τη σίτιση τους εργάζονται αδιάκοπα οι μηχανικοί του δημοσίου προκειμένου να ολοκληρωθούν γρήγορα οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία “Ιανός”, ζώντας στην αβεβαιότητα για το αν και πότε θα εξοφληθούν.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, με επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Α. Καραμανλή ζητώντας παράλληλα να ληφθούν άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Πετρόπουλος και ο γενικός γραμματέας Κώστας Σάσσαλος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι: “Οι συνάδελφοι μας, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δίνουν με αυτοθυσία τη μάχη για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών και τη στήριξη των πληγέντων, στις περισσότερες περιπτώσεις με ελάχιστα μέσα και στοιχειώδη σχεδιασμό και οργάνωση. Δουλεύουν με αυταπάρνηση συνεχώς επί ημέρες, ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα οι αυτοψίες και να εξυπηρετηθούν οι πληγέντες κάτοικοι και τους αξίζει κάθε στήριξη γιατί είναι πάντα μπροστά σε κάθε φυσική καταστροφή”.

Έτσι, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ζητά: “Να στελεχωθούν τα κλιμάκια αυτοψιών που συγκροτήθηκαν και με συναδέλφους από άλλες Υπηρεσίες. Αλλά και να υπάρξουν επιτέλους προσλήψεις μηχανικών με μόνιμες σχέσεις και άλλου προσωπικού για την πολιτική προστασία, την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, τη διαμόρφωση σοβαρού πολεοδομικού σχεδιασμού, τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, την προστασία του περιβάλλοντος, τον αντισεισμικό, αντιπυρικό και αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και τα αντίστοιχα απαιτούμενα έργα ζωτικής σημασίας”.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ

 

 

Comments are closed