«Πράσινο φως» από το ΥΠΑΑΤ για τη δημοπράτηση του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Κρήνης

Θετικά γνωμοδότησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημοπράτηση του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά. Άμεσα αναμένεται να ακολουθήσει η έναρξη του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου.

Το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο αλιευτικό καταφύγιο που θα κατασκευαστεί, θα είναι χωρητικότητας 83 επαγγελματικών σκαφών (25 μεγάλα γρι- γρι και μηχανότρατες και 55 σκάφη παράκτιας αλιείας) και θα καλύπτει τις ανάγκες των αλιέων τόσο του Δήμου, όσο  και όλου του στόλου της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το έργο αυτό, με την ολοκλήρωσή του θα ενδυναμώσει την υφιστάμενη δραστηριότητα της αλιείας και τις προοπτικές της νεανικής επιχειρηματικότητας του κλάδου, λόγω παράδοσης και γειτνίασης με τη θάλασσα. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάπλαση του μετώπου της παραλιακής ζώνης 6,5 km.

Η νέα λιμενική υποδομή αποτελεί βασική κατεύθυνση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αναθεωρημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμαριάς.

Η κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου αναμένεται να κοστίσει περίπου 6.600.000 ευρώ.

Comments are closed