Πρόγραμμα προώθησης της κομποστοποίησης στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Τα μυστικά για την ένταξη της ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων στην οικιακή πρακτική μέσω της κομποστοποίησης γνώρισαν πολίτες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Πανόραμα.

Οιπολίτες ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον γεωπόνο Άκη Ψωμά για την κομποστοποίηση. Έλαβαν οδηγίες για τη συναρμολόγηση του κάδου, για την αποτελεσματική εφαρμογή της διαδικασίας, για την αντιμετώπιση των τυχών προβλημάτων, απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους πολίτες, ενώ τους διατέθηκαν δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης.

Η εκδήλωση,  εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να καθιερώσει τη μέθοδο της κομποστοποίησης με συχνές ενημερώσεις, με συναντήσεις και πρακτικές συμβουλές, με μπλε κάδους παντού, με κάδους ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, με κάδους κομποστοποίησης, με το μοίρασμα υλικού και με οδηγίες στην ιστοσελίδα του δήμου και με την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Ενέργειες και πρωτοβουλίες που κατατάσσουν τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στις πρώτες θέσεις της στατιστικής που δείχνει την αναλογία απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Να σημειωθεί ότι η διάθεση δωρεάν κάδων κομποστοποίησης εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που «τρέχει» εδώ και καιρό με μεγάλη επιτυχία και στο Φίλυρο, όπου παραδόθηκαν ήδη κάδοι στα σχολεία της περιοχής αλλά και σε πολλούς δημότες, ενώ ήδη άνθισαν και τα πρώτα λουλούδια, προϊόν της πολύτιμης επεξεργασίας των σκουπιδιών.

Comments are closed