Προθεσμίες και ενημέρωση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων μηχανικών του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Πιστοποιήσεις, που μπορούν να αναβαθμίσουν ριζικά την προοπτική των δικαιούχων στην αγορά εργασίας, περιμένουν τους άνεργους μηχανικούς που θα αποφασίσουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μέχρι τις 26 Ιουλίου, στο επιδοτούμενο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΤΕΕ/ΤΚΜ με τίτλο: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain, στην περιοχή  παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης», με κωδικό ΟΠΣ 5030505.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει ήδη ανοίξει, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση, στο site του προγράμματος, εδώ: https://eng.edu.gr/

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους αποφοίτους Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών καθώς και αποφοίτους Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ, που κατοικούν σε όλη την έκταση των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, στην Δημοτική Ενότητα Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και στην Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.

Περιλαμβάνει:

  1. Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  2. Προγράμματα κατάρτισης
  3. Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης
  4. Εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα καταρτιζόμενων των 25 ατόμων.

Οι τρεις από αυτές, αφορούν στο αντικείμενο «Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακά Συστήματα Διαχείρισης Έργων και Πληροφοριών». Οι 75 ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών σχημάτων και να πιστοποιηθούν σε ένα από αυτά, συγκεκριμένα στην χρήση συστημάτων GIS, στο MS PROJECT ή σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μελετών και διαχείρισης τεχνικών έργων.

Η τέταρτη ομάδα  των 25 ατόμων αφορά στο αντικείμενο «Κυκλική Οικονομία και Περιβαλλοντική Διαχείριση». Οι 25 ωφελούμενοι θα πιστοποιηθούν ως επιθεωρητές ISO 14001:2015

Η διάρκεια κάθε προγράμματος κατάρτισης είναι 200 ώρες.

To εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε  1.000  ευρώ ανά υποψήφιο, τα οποία λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019. Θα ακολουθήσει η υποβολή των δικαιολογητικών, από την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύονονται στα τηλέφωνα 2310 883120 -121 -144 -146  -170, καθώς και στις διευθύνσεις tee_thess@tee.gr και protocol-tkm@central.tee.gr

Comments are closed