Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τη «Λειτουργία/Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης»

Η ανάδειξη του Φορέα Λειτουργίας και Συντήρησης του Μετρό της Θεσσαλονίκης, αφορά στον έναν από τους πέντε συνολικά διαγωνισμούς ΣΔΙΤ που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για ισάριθμα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ

Αντικείμενο του εν λόγω διαγωνισμού είναι η συντήρηση των σταθμών, των σηράγγων καθώς και του τροχαίου υλικού, ενώ αφορά τη βασική γραμμή και την επέκταση προς Καλαμαριά.

Προϋπολογισμός του έργου είναι 292 εκ. € και η διάρκεια του ΣΔΙΤ είναι συνολικά 12 χρόνια.

Σημειώνεται από το υπουργείο Υποδομών ότι, “η υλοποίηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με τον κίνδυνο διαθεσιμότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών να μεταφέρεται στον ΙΦΣ, χωρίς ευθύνη και πρόσθετο κόστος σε βάρος του Δημοσίου”.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη , τα υποδείγματα οικονομικής προσφοράς και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ

Μεταξύ των άλλων τεσσάρων προκηρύξεων, δύο αφορούν έργα της περιοχής και συγκεκριμένα: α) η «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού – Έδεσσας», με προϋπολογισμό 358.8 εκ. €, για την αναβάθμιση τριών τμημάτων του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (ειδικότερα στο κομμάτι Αξιού ποταμού – Έδεσσα) καθώς και την λειτουργία και συντήρηση

β) ο “κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)” και συγκεκριμένα η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα συνολικού μήκους 43 χλμ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200,4 εκ. €.

Προκηρύχθηκαν επίσης οι διαγωνισμοί για τα έργα «Κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων  (στη θέση Παλιοδερλί), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων» και «Έργα αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού ΠΕ Χανίων Κρήτης”

Comments are closed