Προτάσεις της ΠΕΣΕΔΕ για την αντιμετώπιση των υπερβολικών ανατιμήσεων υλικών και εργασίας στα δημόσια έργα

Τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των υπερβολικών ανατιμήσεων υλικών και εργασίας στα δημόσια έργα, κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορώνκ. Κ. Αχ. Καραμανλή και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαπίστωσης Τιμών  Δημοσίων  Έργων,  και  την  εφαρμογή  του  άρθρου  153 «Αναθεωρητική περίοδος για τις βασικές τιμές ημερομισθίων, υλικών, μισθωμάτων και μηχανημάτων» ώστε να εκδοθούν συντελεστές αναθεώρησης για όλα τα άρθρα εργασιών αναδρομικά, από το Α΄ Τρίμηνο του 2021 και εντεύθεν.

Επίσης, προτείνεται στην υπό έκδοση υπουργική εγκύκλιο για τα άρθρα 153 και 154 να συμπεριληφθεί διευκρίνιση ότι το πριμ εμπρόθεσμης περαίωσης εργασιών αφορά όλες τις συμβάσεις, που βρίσκονται στο στάδιο οριστικής κατακύρωσης μέχρι τις 06.06.2022.

Τέλος, ζητείται η άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή της ΠΕΣΕΔΕ ΕΔΩ.

Comments are closed