Προχώρησε ο διαγωνισμός για τα 17 σχολεία στην ΚΜ μέσω ΣΔΙΤ – Στην επόμενη φάση 7 εταιρίες

Επτά σχήματα πέρασαν στη Β`φάση του διαγωνισμού για το μεγάλο κτιριακό έργο ΣΔΙΤ για τις 17 σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία.

Πρόκειται για τα σχήματα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΤΕΚΑΛ, Κ/Ξ ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ, Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX και Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΤΕΣΕ

Η Β` φάση του διαγωνισμού, σύμφωνα με την προκήρυξη περιλαμβάνει την κατάθεση προτάσεων και τέλος την υποβολή προσφορών για την ανάδειξη του ανάδοχου σχήματος. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις είναι πιθανόν ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Ο ανάδοχος πρόκειται να αναλάβει τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία των 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται σε 159,21 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 128,4 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ακολουθεί το παράδειγμα της Αθήνας (με τα 24 σχολεία-ΣΔΙΤ) τα οποία αποτελούν πρότυπο δημόσιου σχολείου σήμερα. Τα κτιριακά συγκροτήματα είναι μοιρασμένα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε εννέα Δήμους.

Τα σχολεία

  1. 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
  2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
  3. 1ο ΕΠΑΛ Συκεών στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
  4. ΓΕΛ Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά
  5. 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά
  6. 3ο ΓΕΛ Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά
  7. 1ο Λύκειο Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά
  8. 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Δήμο Λαγκαδά
  9. 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου
  10. 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου
  11. 1ο ΓΕΛ Μίκρας στο Δήμο Θέρμης
  12. 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
  13. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς στο Δήμο Καλαμαριάς
  14. 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
  15. 3ο Λύκειο Πυλαίας Χορτιάτη ο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
  16. 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
  17. Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης στο Δήμο Κατερίνης

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 324 μήνες, δηλαδή 27 έτη. Τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει την λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων.

Comments are closed