Πρόκληση για τον διαγωνισμό EU BIM for Building Renovation

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος BIM-SPEED, προσκαλεί αρχιτέκτονες, μηχανικούς, επαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών και φοιτητές να συμμετάσχουν στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που διοργανώνει με τίτλο “EU BIM for Building Renovation“.

Η πρόκληση του Διαγωνισμού είναι να αναπτυχθεί ένας σχεδιασμός ανακαίνισης κτηρίου που να εφαρμόζει βιώσιμες στρατηγικές οι οποίες να εξασφαλίζουν αφ’ ενός μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και αφ’ εταίρου αυξημένη άνεση για τους ενοίκους, μειώνοντας παράλληλα τη διάρκεια και την κόστος της συνολικής διαδικασίας ανακαίνισης.

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να υποστηρίζονται από μια διεπιστημονική ομάδα, θα πρέπει χρησιμοποιούν τις αρχές του ΒΙΜ και τουλάχιστον ένα εργαλείο που έχει αναπτυχθεί από το BIM-Speed, όπως η πλατφόρμα BIM-Speed  (βίντεο 1), τα εργαλεία ενεργειακής προσομοίωσης (βίντεο 2, βίντεο 3), το εργαλείο διαδικασίας λήψης αποφάσεων (βίντεο 4), το εργαλείο συμμετοχής των κατοίκων (βίντεο 5), το εργαλείο συλλογής δεδομένων υφιστάμενων κτιρίων (βίντεο 6) και πολλά άλλα.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: για επαγγελματίες και φοιτητές. Η προθεσμία υποβολής της πρότασης λήγει στις 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Comments are closed