Σεμινάρια καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο ΑΠΘ από 25/4. Αιτήσεις έως 7/4

Πηγή εικόνας: jonny goldstein

Σειρά σεμιναρίων σε ζητήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας προσφέρει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε), στο πλαίσιο της αποστολής της για την καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση των νέων να αναλάβουν επιχειρηματική δραστηριότητα μετά τις σπουδές τους.

Τα σεμινάρια θα προσφέρονται κάθε Τρίτη 18:00-20:00 στην αίθουσα 212 του κτηρίου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (2ο όροφος) για το χρονικό διάστημα 25 Απριλίου – 30 Μαΐου 2017.

Τα σεμινάρια θα προσφερθούν από τον επιστημονικό συνεργάτη της ΜΟ.Κ.Ε, Ναούμ Μυλωνά, υποψήφιο διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της επιχειρηματικότητας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα προσκληθούν επίσης επιχειρηματίες και σύμβουλοι επιχειρηματικότητας.

Για τα σεμινάρια μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής προπτυχιακοί φοιτητές/τριες όλων των τμημάτων του ΑΠΘ που βρίσκονται τουλάχιστον στο δεύτερο ακαδημαϊκό έτος στα τμήματά τους, καθώς και όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν ή ολοκλήρωσαν ένα ΜΠΣ την τελευταία διετία. Κατά την περάτωση των σεμιναρίων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση naoumylonas@econ.auth.gr μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017. Στο e-mail να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους και το τμήμα που φοιτούν ή είναι τελειόφοιτοι και προαιρετικά ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης, οι προπτυχιακοί να επισυνάψουν μια σύγχρονη αναλυτική βαθμολογία, ενώ οι μεταπτυχιακοί ένα πιστοποιητικό φοίτησης στο ΜΠΣ. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, θα επιλεγούν οι πρώτοι 60 με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και την αναλυτική βαθμολογία. Οι υποψήφιοι/ες θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΑΣΤΑ στη θέση της ΜΟ.Κ.Ε και με την αποστολή e-mail το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2017.

Παρακάτω δίνονται οι ενότητες των σεμιναρίων που θα προσφερθούν:

25/04/2017: Εισαγωγή στην Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα

02/05/2017: Δημιουργικότητα, Καινοτομία, Αναγνώριση Επιχειρηματικής Ευκαιρίας

09/05/2017: Προσδιορισμός Στρατηγικών Ανάπτυξης και Προώθησης του Προϊόντος

16/05/2017: Πρακτικές χρηματοδότησης της επιχειρηματικής ιδέας

23/05/2017: Προετοιμασία και Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου

30/05/2017: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Comments are closed