Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για την εφαρμογή BIM

Σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση θα βρίσκεται μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου, η Εθνική Στρατηγική και ο Οδικός Χάρτης για την εφαρμογή του Building Information Modelling (BIM), με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, «με την παρούσα Εθνική Στρατηγική, διαμορφώνεται και αναπτύσσεται ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο με σαφή όραμα και στόχους, το οποίο λαμβάνει υπόψη ευρωπαϊκές προτάσεις και παραδείγματα και θέτει ως προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας, θέτοντας συγκεκριμένους στρατηγικούς άξονες, δράσεις και παρεμβάσεις. Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην  κατάρτιση του οδικού χάρτη για την εφαρμογή του BIM στην Ελλάδα, ο οποίος περιγράφει τα βασικά βήματα, τον χρονικό ορίζοντα και τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που προτείνονται».

Στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση καλούνται να συμμετάσχουν, οι κοινωνικοί εταίροι και οικονομικοί εταίροι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και οι πολίτες, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση του περιεχομένου του.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 22/2/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00. Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Comments are closed