Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο

Το 2026 αναμένεται να ολοκληρωθεί το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης με τις εργασίες θεμελίωσης να έχουν ήδη αρχίσει.
«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην πολύ ευχάριστη θέση -και μπορούν να το δουν και οι πολίτες- να έχει ξεκινήσει το έργο, τα έργα εκσκαφής και να έχει τοποθετηθεί μάλιστα το πρώτο επίπεδο μιας πτέρυγας του νοσοκομείου. Είμαστε στα χρονοδιαγράμματα και της κατασκευής, αλλά και όσον αφορά τις δικές μας υποχρεώσεις και στα έργα, στις συνολικές συνδέσεις που πρέπει να γίνουν και στο προσωπικό. Εμείς ως υπουργείο Υγείας, που έχουμε την ευθύνη και παρακολουθούμε όλα τα έργα, έχουμε ήδη ξεκινήσει την προκήρυξη των θέσεων και των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ που θα το στελεχώσουν, καθώς και του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου, έτσι ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι την πρώτη μέρα της λειτουργίας», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης για την πορεία του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου.
«Οι εργασίες προχωρούν κανονικά, μάλιστα με πιο εντατικό ρυθμό απ’ ό,τι θα περιμέναμε. Υπάρχει κάθε πρόνοια για τα θέματα στελέχωσης και όλα τα διαδικαστικά που χρειάζονται», σημείωσε ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
«Από τον Περιφερειακό μέχρι εδώ τα μηχανήματα του αναδόχου εργολάβου και οι χαράξεις είναι ήδη στο οδόστρωμα. Είναι ένα έργο το οποίο ήδη ξεκίνησε, προωθείται από το Υπουργείο Υποδομών, υπάρχει ο εργολάβος, κατασκευάζεται και όλα θα έτοιμα στην ώρα τους. Επίσης, από πλευράς δήμου το συνοδό έργο που είχε αναλάβει ήταν η υδροδότηση του νοσοκομείου και του Φιλύρου με ένα σύγχρονο ψηφιακό δίκτυο. Κι εκεί όλες οι διαδικασίες προχώρησαν. Ο εργολάβος εδώ και έξι μήνες δουλεύει. Και ο δρόμος και το δίκτυο ύδρευσης θα είναι ολοκληρωμένα πριν από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
«Η ΥΠΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να “ τρέξουμε” αυτά που έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή και έχουν νομοθετηθεί, να γίνουν οι προσλήψεις και όλα αυτά τα οποία θα χρειαστεί για να στελεχωθούνε συν τα τεχνικά έργα τα οποία υπάρχουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες που αφορούν την εμπλοκή της ΥΠΕ , όπως πχ με το αέριο και κάποια πράγματα που έπρεπε να λυθούν και έχουν επιλυθεί και προχωράμε κανονικά», υπογράμμισε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.
«Είμαστε στα πρώτα στάδια της κατασκευής , όλα βαίνουν βάσει του χρονοδιαγράμματος και η προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι στα τέλη του 2026. Τώρα ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες θεμελίωσης στο κομμάτι του οικοπέδου όπου θα αναγερθεί το κτίριο και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων» δήλωσε η υπεύθυνη Δωρεών του ΙΣΝ, Ελιάννα Κονιάλη.
Την εκδήλωση άνοιξε, μέσω βιντεοκλήσης, ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος, λέγοντας ότι τα έργα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «ανήκουν στους πολίτες και την κοινωνία» και πρόσθεσε πως «Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε για ένα δυνατό ΕΣΥ».

Comments are closed