Σε σταθερή τροχιά η συνεργασία ΤΕΕ/ΤΚΜ και HELEXPO-ΔΕΘ

Η σταθερή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του ΤΕΕ/ΤΚΜ και της HELEXPO-ΔΕΘ ως θεσμικών παραγόντων με έντονη συμβολή στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προφίλ της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια μιας ακόμα συνάντησης των δύο φορέων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία διοίκησης του εκθεσιακού φορέα, συμμετείχαν από πλευράς ΤΕΕ/ΤΚΜ ο Πρόεδρος της ΔΕ κ. Γιώργος Τσακούμης και ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Παπαστεργίου, τους οποίους υποδέχτηκαν από πλευράς HELEXPO-ΔΕΘ ο Πρόεδρος κ. Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε υπογραμμίστηκε η αμφίδρομη διάθεση ενίσχυσης της συνεργασίας σε πεδία αρμοδιότητας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη εξέλιξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το έργο Ανάπλασης της ΔΕΘ, καθώς μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους τα 15 γραφεία που έχουν επιλεγεί.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου η κριτική επιτροπή θα αναδείξει το πρώτο βραβείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση για την εκπόνηση της προμελέτης, με στόχο να είναι έτοιμη στο τέλος του 2021. Θα ακολουθήσουν η οριστική μελέτη (περί τα τέλη του 2022) και η μελέτη εφαρμογής, πάντα με στόχο να ολοκληρωθεί και η κατασκευή την περίοδο 2024-2026 πριν τη συμπλήρωση των 100 ετών από την πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Comments are closed