Σημείο αναφοράς για τον τεχνικό κόσμο το περίπτερο ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΤΕΕ και ΤΜΕΔΕ στην 87η ΔΕΘ

Σημαντική είναι η προσέλευση εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου και φορέων της πόλης, κατά την πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής της 87ης ΔΕΘ, στο περίπτερο 13 (έναντι του Πύργου του ΟΤΕ) όπου έχουν κοινή παρουσία ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΤΕΕ και ΤΜΕΔΕ.

Την πρώτη επίσκεψη μάλιστα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, τον οποίο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης.

Στο περίπτερο δίνεται η δυνατότητα σε συναδέλφους επαγγελματίες του κλάδου και εκπροσώπους φορέων να ανταλλάξουν απόψεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο χώρο, εκτός του κ. Τσακούμη, είναι επίσης τακτική η παρουσία, του Προέδρου του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνου Μακέδου και μελών της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ενώ το “παρών” έδωσε και ο Πρόεδρος της “Α” του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλίας Περτζινίδης.

Στον χώρο του περιπτέρου μάλιστα, έχει μεταφερθεί αυτές τις μέρες και η δραστηριότητα των Μονίμων Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Τη Δευτέρα συνεδρίασε η ΜΕ Έργων Υποδομής και Δικτύων με κύριο θέμα τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της κατασκευής του fly over στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα των υποδομών στις πλημμυρισμένες περιοχές. 

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΜΕ Περιβάλλοντος με θέμα τη Διαχείριση Αμιάντου σε Οικοδομικές Εργασίες (κατεδαφίσεων, ανακαινίσεων κλπ). Εκτός από τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής, στην συνεδρίαση συμμετείχαν με παρεμβάσεις: ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λ. Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο κ. Δ. Βλάχος, στέλεχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι κύριοι Σ. Καραθανάσης και Λ. Γακίδης, στελέχη της ΔΙΠΕΧΩΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Ι. Κρεμμύδας, Προϊστάμενος Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της ΥΔΟΜ Θέρμης, καθώς και στελέχη των εταιρειών Intergeo και Polyeco, οι οποίες ασχολούνται με την διαχείριση επικίνδυνων υλικών.

Στην συνεδρίαση αναλύθηκε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και κατατέθηκαν προτάσεις για την βελτίωση του, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Χθες Τετάρτη συνεδρίασε στον χώρο του Περιπτέρου, η Διαρκής Ομάδα Αντιμετώπισης Φυσικών, Τεχνολογικών και άλλων καταστροφών στο Φυσικό και Αστικό περιβάλλον. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι συνεχώς αυξανόμενες συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την προσπάθεια διαμόρφωσης της βέλτιστης στρατηγικής για τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, αλλά και τον περιορισμό των συνεπειών στην οικονομία .

Το ίδιο πρωί εκπρόσωποι της Διαρκούς Ομάδας, συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου «Προστατεύοντας τη ζωή – Χτίζοντας ανθεκτικότητα»  που μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Economist σε συνεργασία με τη HELEXPO στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σήμερα συνεδριάζει στο περίπτερό μας ο ΣΜΕΔΕΚΕΜ και την Παρασκευή η ΜΕ Επαγγελματικών Θεμάτων και Επαγγελματικής Παιδείας του ΤΕΕ.

Σημειώνεται ότι το περίπτερό μας φιλοξένησε χθες και τη συζήτηση με θέμα “ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μια Νέα Οπτική στην Περιφερειακή Ανάπτυξη”)  στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων της SHE- Society for Help & Empowerment   με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της κ. Βούλας Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και κ. Μελίνας Δερμεντζοπούλου, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Comments are closed