Σταυροδρόμι… απόψεων το περίπτερο του τεχνικού κόσμου στην 85η ΔΕΘ

Σε πραγματικό “στέκι” και… σταυροδρόμι απόψεων -χαλαρά και εκτός πρωτοκόλλου- εξελίχθηκε το περίπτερο των ΤΕΕ, ΤΜΕΔΕ και ΤΕΕ/ΤΚΜ  στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της σημαντικής προσέλευσης εκπροσώπων της πολιτικής, οικονομικής και επιστημονικής ζωής, που είχαν δώσει το “παρών”, ήδη κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της διοργάνωσης.

Οι παρουσίες που  κατέγραψε ο φακός επιβεβαιώνουν και το εύρος των συνομιλητών και των συνεργασιών, που πάντα “υπηρετεί” το ΤΕΕ/ΤΚΜ στο πλαίσιο του θεσμικού του συμβουλευτικού ρόλου, στο πλευρό όποιου επιθυμεί να απευθύνεται στην πολυποίκιλη επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση που αντιπροσωπεύει, καθώς σε τέτοιες συναντήσεις και συζητήσεις συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, αλλά και τέως Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ και τέως Προέδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, ο Αντιπεριφερειάχης Τουρισμού της ΠΚΜ κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Προέδρος της ΜΟΔ ΑΕ κ. Γιώργος-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γεώργιος Ζερβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης της ΠΔΜ και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ κ. Στέργιος Κιάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΠΔΜ κ. Καλλιόπη Κυριακίδου, η Πρόεδρος της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ κ. Κριστίνα Μακνέα, ο Αν.Γενικός Γραμματέας ΣΑΤΕ κ. Δημήτρης Τσουρέκας, ο Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε θέματα Δημοσίων Έργων κ. Γιάννης Χατζόπουλος και βέβαια ο Αντιπρόεδρος ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Μιχάλης Παπαστεργίου, ο Γραμματέας της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Φώτης Κουβουκλιώτης, μέλη της ΔΕ, των Μονίμων Επιτροπών Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Επαγγελματικών Θεμάτων, Υποδομών και Χωροταξίας του Τμήματος, μέλη της ΟΕ Φυσικών Τεχνολογικών και Άλλων Καταστροφών, κ.α.

Ανάλογες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος του τεχνικού κόσμου σε περίπτερα που επισκέφθηκε το προεδρείο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην 85η ΔΕΘ, όπως της ΜΟΔ και της ΑΝΑΚΕΜ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις στους χώρους όπου εκτέθηκαν τα σχέδια αναπλάσεων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στο περίπτερο μας διανεμήθηκε φυλλάδιο για την ενημέρωση επισκεπτών, κυρίως πολιτών που δεν ανήκουν στον τεχνικό κόσμο, τόσο για το ρόλο του ΤΕΕ/ΤΚΜ όσο και για τη δυνατότητα κάθε πολίτη, να ενημερώνεται για τεχνικά και επιστημονικά θέματα, στο blog και στον ιστότοπο του Τμήματος στο διαδίκτυο.

Comments are closed