Προς Διυπουργική η ΣΔΙΤ για το fly over της Περιφερειακής Οδού

Αρχές Ιουνίου περνάει από τη Διυπουργική το νέο έργο-ΣΔΙΤ για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ.Καραγιάννης: «Επιλέχθηκε αυτή η λύση της γέφυρας που θα φτιαχτεί παράλληλα με την εσωτερική περιφερειακή που επίσης θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να αποφορτιστεί ο συγκεκριμένος άξονας. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς, οι μελέτες δουλεύονται ήδη και το λέμε για πρώτη φορά σήμερα εδώ στην εκπομπή σας, ότι στο επόμενο διάστημα, ως τα τέλη Μαϊού, ή τις αρχές Ιουνίου, το έργο θα περάσει Διϋπουργική, ώστε να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις και να ξεκινήσει η πρώτη φάση του. Μιλάμε για έργο πνοής, της τάξεως των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Αν όλα πάνε καλά χωρίς εμπλοκές, είναι πιθανόν να έχουμε ανακήρυξη αναδόχου περί τα τέλη του 2021, ή τις αρχές του 2022.»

Τι είπε για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέφερε πως «Μένουμε σταθεροί στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τον πρωθυπουργό και από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό, για το 2023. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα που να αλλάζουν αυτόν τον στόχο. Μετά και την έγκριση του ΥΠΠΟ για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, με γνώμονα πάντα την ανάδειξή τους, προχωρούν οι εργασίες για την απομάκρυνση της άμμου που είχε χρησιμοποιηθεί για προφύλαξη στα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου. Σήμερα παραδόθηκε η πρώτη μελέτη που αφορά στο Σταθμό Βενιζέλου, μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθεί και η δεύτερη, η λεγόμενη ΟΜ2. Προχωράμε πολύ γρήγορα και προσοχή μας είναι στραμμένη.»

Για τις απαιτήσεις του αναδόχου εργολάβου του Μετρό είπε με νόημα πως «Κάποιοι παραπλανούν τον κόσμο. Βγαίνουν με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις, ξεχνώντας ποια περίοδο αφορούν οι απαιτήσεις του εργολάβου. H επιχειρηματολογία του εργολάβου εξετάζεται και θα απαντηθεί από την Αττικό Μετρό, αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι οι απαιτήσεις που εγείρει ο εργολάβος, μιλώντας για καθυστερήσεις, αφορούν την περίοδο 2015-2019!».

ΟΑΣΘ-ΟΛΘ

Για τον ΟΑΣΘ υποστήριξε πως η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ αποδίδει, και πως ο διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων θα αποδώσει πολύ γρήγορα, ακόμα και η παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την προμήθεια λεωφορείων είναι προς θετική κατεύθυνση. “Παραλάβαμε μια εικόνα κατάρρευσης. Όμως, η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Επιτρέψτε μου να πω με το ρίσκο της πρόβλεψης, ότι το Σεπτέμβριο η εικόνα θα είναι πάρα πολύ καλύτερη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συνδέσεις ΟΛΘ με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων σημείωσε πως: «Ήδη μετά από χρόνια ξεκολλήσαμε τη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας με τον 6ο προβλήτα γιατί αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.»

Τέλος για τη διαπλάτυνση οδικού άξονα προς Χαλκιδική υπογράμμισε πως «Προχωράμε για να τελειώσει το κομμάτι του ενός χιλιομέτρου που δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη κυκλοφορία και κανείς δεν καταλάβαινε γιατί δεν ολοκληρωνόταν τόσα χρόνια.»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ TOY LOCKDOWN

Ο κ. Καραγιάννης, έκανε λόγο για θετικό απολογισμό στους χώρους των εργοταξίων που έμειναν ανοιχτοί την περίοδο του lock down, με τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, σημείωσε πως όλα τα δημόσια έργα προχώρησαν στην πλειονότητά τους χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, Σημείωσε δε, πως ζητήματα που αφορούν στην παράταση του συμβατικού χρονοδιαγράμματος (λόγω καθυστερήσεων της πανδημίας) και στην κατά περίπτωση αύξηση του κόστους λόγω των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, είτε έχουν αντιμετωπιστεί με σχετικές αποφάσεις του προηγούμενου διαστήματος, είτε λαμβάνονται υπόψη και αντιμετωπίζεται σε διάλογο με τον κατασκευαστικό κλάδο.

Comments are closed