Ζητείται ψυχραιμία μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη να διατηρηθεί η ψυχραιμία στην ελληνική κοινωνία έναντι του φαινομένου της διασποράς του Κορωνοΐου, επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες και αρχές, μετά την εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 38 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Σήμερα, επιβεβαιώθηκε πως και το παιδί της ίδιας είναι θετικό στην εξέταση για τον κορωνοϊό και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ενώ τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα έκτακτα μέτρα «περιορισμού της διάδωσης του κορονοϊού».

Στις τρεις σελίδες περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και αφορούν από τη δυνατότητα επίταξης κλινών ΜΕΘ έως τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις συμβάσεις για έκτακτες προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Η ΠΝΠ προβλέπει, μεταξύ άλλων:

προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας θεάτρων,
κινημάτογραφων,
γηπέδων,
σχολείων
αλλά και κατ’ οίκον περιορισμό ακόμα και σε ομάδες προσώπων «προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου».

Στο ΦΕΚ περιγράφονται τα υπουργεία που μπορεί να λαμβάνουν τα μέτρα ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως δύο έτη σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις επίμαχες διατάξεις.

Η ΠΝΠ αναφέρει ακόμα ότι οι έκτακτες προσλήψεις μπορεί να γίνονται για διάστημα έως τεσσάρων μηνών ενώ το ίδιο – ελάχιστο – χρονικό διάστημα προβλέπεται και «για απευθείας αγορά υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων προς τον σκοπό της κάλυψης της έκτακτης ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΕΔΩ  και  ας αποδείξουμε  οι Μηχανικοί ως  επιστήμονες και ενεργοί πολίτες, πως μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά το περιβάλλον μας, δίνοντας το ζωντανό παράδειγμα ορθολογικής και ψύχραιμης συμπεριφοράς.

Comments are closed