Στις 19 και 20 Νοεμβρίου το Open House Thessaloniki

openbikeΣτις 19 και 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί -για πέμπτη χρονιά φέτος- το Open House Thessaloniki, καλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβει μέσα του κάθε κτήριο, από τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης μέχρι τις σύγχρονες κατοικίες και τα δημόσια κτήρια. Στη φετινή διοργάνωση ανοίγουν τις πόρτες τους 83 κτήρια, ενώ συμμετέχουν περίπου 450 ομιλητές.

Το Open House Thessaloniki παρέχει σπάνια πρόσβαση σε σημαντικά κτίρια και χώρους της πόλης. Υπάρχουν εκατοντάδες κτίρια στην Θεσσαλονίκη … Το κάθε ένα διαφορετικό και ξεχωριστό. Γιατί χτίστηκαν ; Ποιος τα έχτισε ; Πώς σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ; Ή πόσων χρόνων είναι; Πίσω από τις όψεις και τις πόρτες πολλών από αυτών των κτιρίων βρίσκονται εκπληκτικοί χώροι προς εξερεύνηση και ενδιαφέρουσες ιστορίες …προς γνώση.
openphoto

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

16-20/11 | OPEN BOX
Ενημερωτικό περίπτερο, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από τις 10:00-22:00

14-18/11 | MADE IN Thessaloniki
Ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους της πόλης
18/11 | OPEN SCHOOL
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματισμένων ξεναγήσεων που απευθύνεται σε σχολεία

18-28/11 | OPEN PHOTO
Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό φωτογραφίας, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #baufox_oht2016. Με αφορμή τη συνεργασία με την εταιρεία δομικών υλικών υλικών Baufox ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Υλικά».

19-20/11 | OPEN TOURS | EVERY BUILDING HAS A STORY TO TELL
Δωρεάν ξεναγήσεις σε περισσότερα από 80 σημεία της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, στο διαθέσιμο ωράριο τηρώντας σειρά προτεραιότητας με βάση την άφιξη στον χώρο αναμονής

19-20/11 | OPEN BIKE
Το #ΟΗΤ2016 σας προσκαλεί και φέτος σε συνεργασία με την BikeIT μέσα απο 8 προγραμματισμένες διαδρομές να επισκεφτείτε επιλεγμένα κτίρια του φετινού προγράμματος και να ανακαλύψετε την πόλη με το ποδήλατο.

20/11 | TIME TO CLOSE PARTY
Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις Open δράσεις, η αυλαία του #OHT2016 κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο. Στο καθιερωμένο πάρτυ λήξης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.openhousethessaloniki.gr
openschool
Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE
H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.  Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ/ΤΚΜ είχε πρωτοστατήσει στα πρώτα βήματα τής διοργάνωσης.
madeinthessaloniki

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη του Open House 2016

Comments are closed