Στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το σύνολο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων

Στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν πλέον και τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Μετά τη δοκιμαστική περίοδο, όπου ένας περιορισμένος αριθμός λεωφορείων πραγματοποιούσε δρομολόγια, πλέον όλα βρίσκονται στους δρόμους.

«Γίνεται, έτσι, ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, και την προσβασιμότητα των συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας. Η προσπάθεια, όμως, δεν σταματά. Συνεχίζεται, με εντεινόμενους ρυθμούς», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, έως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας επιπλέον 300 λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), 100 εξ’ αυτών 18 μέτρων και τα υπόλοιπα 12 μέτρων. Επίσης, τις επόμενες εβδομάδες θα βγει σε διαβούλευση ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 700 ηλεκτρικών λεωφορείων βραδείας και ταχείας φόρτισης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τρόλεϊ για την περιοχή των Αθηνών. Να σημειωθεί ότι προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Ειδικά οι διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ έχουν προσωρινό ανάδοχο, ο οποίος πρόκειται να θέσει σε λειτουργία καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, 96 και 115 αντίστοιχα.

Τέλος υλοποιούνται και δρομολογούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 300 και 164 μισθώσεις λεωφορείων αντίστοιχα.

Comments are closed