Στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσονται πέντε περιοχές του Δ. Ωραιοκάστρου

Ο σχεδιασμός της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται εντός του 2023 η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου πέντε περιοχών του δήμου Ωραιοκάστρου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας για την ένταξη στο Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου νέων περιοχών του δήμου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται μέσα στο τρέχον έτος η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Λητής, του Δρυμού, του Μελισσοχωρίου, του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας του Δήμου Ωραιοκάστρου, με την κατασκευή δικτύου αγωγών χαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους ~30 km και μέσης πίεσης 19bar μήκους 3km ώστε να επωφεληθούν από την χρήση του οι οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές και τα Δημόσια – Δημοτικά κτίρια των περιοχών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης Αγοράς, κ. Μ. Στεργιόπουλος, ο Διευθυντής Κατασκευής Δικτύου, κ. Γ. Λαχωράς, ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου κ. Ι. Καρακίτσος καθώς και Στελέχη της Εταιρείας, ενώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ο Δήμαρχος κ. Π. Τσακίρης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χ. Καζαντζίδης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτη κ. Ε. Κανταρτζής, καθώς και ο Πολιτικός Μηχανικός – ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Ι. Λειβαδιώτης.

Όπως επισημάνθηκε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ με γνώμονα την καινοτομία και την μεγιστοποίηση της βιώσιμης αξίας, συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση βιώσιμων δικτύων στις περιοχές της αδείας της και στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υποδομών, οι οποίες στο μέλλον θα διανέμουν ανανεώσιμα αέρια όπως το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο, με στόχο την απανθρακοποίηση των δικτύων διανομής και την επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για την ενέργεια και το κλίμα.

Καθότι παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών στις παραπάνω περιοχές του δήμου, το προσεχές διάστημα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα προγραμματίσει επισκέψεις με κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών προκειμένου να παρέχει στους κατοίκους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να καταχωρήσει τις αιτήσεις και συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, συζητήθηκε η στενή συνεργασία ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Δήμου Ωραιοκάστρου για την έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με τις εργασίες οδοποιίας, ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής οδών που προγραμματίζονται για την αποφυγή όχλησης των πολιτών, αλλά και των τεχνικών παρεμβάσεων που εκτελούνται σε δρόμους και περιοχές και την ανάγκη λήψης αδειών εκσκαφής από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Π. Τσακίρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προχωρά η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. «Τους επόμενους μήνες στο σύνολό τους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να χρησιμοποιούν ενέργεια φιλική στο περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσα με τα έως τώρα δεδομένα».

Comments are closed