Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης: Στα ΚΤΕΛ μέχρι το τέλος του 2022 έξι περιαστικές γραμμές

Φωτογραφία: Thes.gr

Μέχρι και τις 31/12/22 θα συνεχιστεί η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου έξι περιαστικών λεωφορειακών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Η σχετική σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ύψους 7,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Οι γραμμές που εξυπηρετούνται, με περίπου 380 – 390 δρομολόγια ημερησίως, είναι οι εξής: 85, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια», 86 στο δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια»,89 «Σταθμός ΚΤΕΛ – Ξηροχώρι – Ακροπόταμος», 90 «Μάλγαρα – Κουφάλια», 91 στο δρομολόγιο «Τοπικό Λαγκαδά» και η γραμμή 92 με το δρομολόγιο «Κουφάλια – επεκτάσεις».

«Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες μέσω των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ. Διευκρινίζει ότι η τρέχουσα σύμβαση προβλέπει την κάλυψη 5.357.933 οχηματοχιλιομέτρων.

«Είναι μια επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης φροντίζει στην πράξη να αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά της. Εκτελεί σχεδόν το 98% – 99% των προγραμματισμένων δρομολογίων, διαθέτοντας σε καθημερινή βάση στις έξι περιαστικές γραμμές 25 σύγχρονα λεωφορεία”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας.

Comments are closed