Συμβολικός, με υψηλές παρουσίες ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Με στρατιωτική παρέλαση μικρότερη σε διάρκεια και έκταση και με υψηλούς επίσημους προσκεκλημένους, αλλά χωρίς κόσμο, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί φέτος ο εορτασμός της διπλής Θρησκευτικής και Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα, ενώ και οι Δοξολογίες θα λάβουν χώρα με τους δεδομένους περιορισμούς στις κατά τόπους Μητροπόλεις.

Οι εορτασμοί, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο στο οποίο, εκτός της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, έχουν προσκληθεί και αναμένεται παρακαθίσουν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης (με την επιφύλαξη των συνθηκών της πανδημίας και της υγείας του πατέρα του Πρίγκιπα Φιλίππου) καθώς και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση, ενώ στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν και συμμαχικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και μαχητικά τύπου Rafale, με εντολή του προέδρου Μακρόν. Το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αμέσως μετά την παρέλαση οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μακρόν και Αναστασιάδης θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής.

Υψηλόβαθμη αναμένεται και η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην παρέλαση, ωστόσο ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Comments are closed